Home

Nieuws 4 reacties

VVD kritisch over omzetten blijvend grasland in natuur

Den Haag – VVD-Kamerlid Helma Lodders is kritisch over de natuurontwikkeling op Texel. Hier wordt bij het gebied Dorpzicht blijvend grasland omgezet naar natuurontwikkeling, terwijl Nederland een doelstelling heeft opgelegd om het aandeel blijvend grasland op peil te houden.

Lodders vraagt staatssecretaris Sharon Dijksma van Economische Zaken om opheldering. Ze wil onder andere weten hoeveel hectare blijvend grasland dit jaar al is verdwenen ten behoeve van natuurontwikkeling. "Als boeren 5 procent onder het referentieareaal komen voor blijvend grasland zullen er maatregelen getroffen worden in de vorm van een scheurverbod of verplichting tot herstel van grasland. Geldt dit ook voor natuurbeheerders?", wil Lodders weten.

Laatste reacties

 • koestal

  Dan gaan juist de weidevogels weg,het biotoop verandert te snel . Weidegrond omzetten in natuur is funest voor de weidevogels,wordt door de natuurorganisaties als zaligmakend beschouwd.Er komen alleen meer predatoren op af

 • tikka


  blijvend grasland is het beste voor het klimaat en het milieu!

 • PetervanKempen


  20% van het natuurgeld naar de weideboeren voor vogeltjesland met mozaiek maaibeheer, en er komen 100% meer vogels bij die daar in goed kunnen leven.

  Weidegebied tot natuur laten v erworden is een grote woldernis waarin alle predatoren welig tieren en aantal  vogelsoorten meteen met 50% afnemen. (OVP heeft dit bewezen)

 • veldzicht

  Het gaat weer iets beter in Nederland,dus kan er weer meer landbouwgrond terug worden gegeven aan de natuur, BBrrrrrrr. de burger betaalt wel.

Of registreer je om te kunnen reageren.