Home

Nieuws 10 reacties

Thieme: jager geen opsporingsambtenaar

Den Haag - Fractieleider Marianne Thieme van de Partij voor de Dieren wil dat jachtopzichters niet langer tegelijk buitengewoon opsporingsambtenaar en jager kunnen zijn. Zij wil dat regelen met een wijziging in de Wet Natuurbescherming.

Volgens Thieme kunnen belangenconflicten ontstaan als de jager/opsporingsambtenaar moet toezien op naleving van de wettelijke regels voor de jacht en de natuur.

Marianne Thieme: "Het is heel vreemd dat die bescherming in handen ligt van jachtopzichters die tegelijk in dienst zijn van de jachthouders waarop ze zelf toezicht moeten houden."

Laatste reacties

 • joopi

  Helemaal terecht weer van mevrouw thieme : zo vind ik ook dat politieagenten die snelheidscontroles uitvoeren niet buiten werktijd een auto mogen besturen, daar kunnen we niet aan beginnen dat ze en controleren en gebruik maken van de openbare weg

 • agratax2

  @joopi. Nog erger politie agenten controleren elkaar in dezen. Belangen verstrengeling!!!! 

 • @123

  Het is net zo vreemd als iets een vegetarische slager te noemen terwijl er niets wordt geslacht.

 • Zuperboer

  Er zijn geen betere opsporingsambtenaren dan de boa's die 's nachts in het buitengebied patrouilleren. Maar Mevrouw Loonatik overigens vrouw van een ex-jager schopt en slaat naar alles wat ze maar raken kan. Elke logica ontbreekt en daarmee is ze helaas geen uitzondering in de politiek.

 • boerke brabant

  ik vind het ook niet kunnen dat een politiek persoon reclame maakt voor een bedrijf van een naaste..... het zou verboden moeten worden 


  ik vind het ook niet kunnen dat een politieke partij die hun bestaansrecht ontleent  aan het bestrijden van dierenleed, weg kijkt van een door de overheid gesteunde dieren crepeer plek beter bekend als de oostvaardersplassen.... het zou verboden moeten worden 

 • J@gertje

  Nou dan blijven er weinig boa's over.
  De gewone politie is, zeker in de avond en nachtelijke uren, al zwaar onderbezet en hebben helemaal geen tijd om zich in het buitengebeid te bemoeien met stroperij, afvaldump en diefstal.
  Het gespuis in het buitengebied krijgt nog meer vrij spel.
  Of zou Thieme soms denken dat de jagers/boa's hun jachtakte in gingen leveren om boa te kunnen blijven?
  Keep on dreaming Marianne.

 • LUCTOR

  Het maakt gewoon niks uit wie wat doet zo gauw ze gewend zijn dat hun salaris iedere maand  gestort krijgen zal het ze een een zorg zijn wat er gebeurd of ze nu jager geweest zijn of wat anders!!!!

 • J@gertje

  @Luctor, de meeste boa's krijgen alleen een schamele onkostenvergoeding en doen dit werk naast een betaalde baan.
  Ze gaan (vaak onbewapend en zonder portofoon) s'nachts alleen het veld in.
  Ik zie een uitgerangeerde dierenpolitie dat nog niet doen. 

 • LUCTOR

  @j@gertje Wat bedoel jij met een Boa?

 • J@gertje

  Buitengewoon opsporingd ambtenaar.

Laad alle reacties (6)

Of registreer je om te kunnen reageren.