Home

Nieuws

Supermarktomzet omhoog

Den Haag – Nederlandse supermarkten hebben in april 2 procent meer omzet geboekt dan een jaar eerder.

De stijging is vrijwel helemaal te danken aan een groter verkoopvolume. Prijzen bleven bijna gelijk. Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

Speciaalzaken als slagers en groentezaken hielden de omzet gelijk. Er lijkt voor supermarkten sprake van een trendbreuk. Vorig jaar was de omzetstijging die werd gerealiseerd vrijwel volledig toe te schrijven aan prijsverhogingen. Uit de CBS-cijfers blijkt dat supermarkten nog steeds sneller groeien dan non-foodzaken.

Maar ook dit deel van de detailhandel heeft met een groei van 1,5 procent in april de weg omhoog te hebben gevonden. Alle cijfers werden wel positief beïnvloed door een gunstige samenstelling van koopdagen.

Of registreer je om te kunnen reageren.