Home

Nieuws laatste update:29 jul 2015

Subsidiepot veiligheidsscans alweer leeg

Den Haag – De subsidiepot voor gratis veiligheidsscans van het boerenerf of kassencomplex is binnen twee weken na opening alweer leeg.

Het ministerie van Veiligheid en Justitie maakte eerder bekend dat de agrarische sector €900.000 subsidie krijgt voor de veiligheidsscans, die worden uitgevoerd door het Centrum voor Criminaliteitsbestrijding en Veiligheid.

Daarmee was er ruimte voor duizend ondernemers, die als ze naar aanleiding van de scan preventieve maatregelen nemen ook nog de helft van de investering terug krijgen. Alle ondernemers die zich nu nog melden worden op een reservelijst voor een eventuele tweede ronde gezet. Het ministerie heeft nog geen tweede ronde bekendgemaakt.

Het ministerie kwam tot de subsidie nadat LTO Nederland cijfers over diefstallen op bedrijven naar het ministerie stuurde. Preventieve maatregelen zijn onder meer een opritverklikker, dieseltankalarm, voertuigbewaking en camera's.

Of registreer je om te kunnen reageren.