Home

Nieuws 1 reactie

Rechtszaak om biologische babyvoeding Abbott

New York - Drie consumenten in Verenigde Staten hebben wegens vermeende misleiding gezamenlijk een rechtszaak aangespannen tegen Abbott. Ze eisen een schadevergoeding van $5 miljoen. Dat melden Amerikaanse media.

De producent van babyvoeding zou aan zijn biologische babyvoeding 26 reguliere ingrediënten toevoegen. Als ingrediënten die niet zijn toegestaan, worden onder meer natriumselenaat, taurine en cyanocobalamine genoemd. Van de in totaal 49 ingrediënten zou dus meer dan de helft niet zijn toegestaan in biologische producten. Daarbij zou in ieder geval één van de ingrediënten afkomstig zijn van genetisch gemanipuleerde gewassen.

Tegenover Dairyreporter laat Abbott weten dat de genoemde 26 ingrediënten wel degelijk gebruikt mogen worden in biologische babyvoeding. De klacht van de consumenten kwam een paar dagen voordat Abbott aankondigde een nieuwe lijn GMO-vrije babyvoeding in de markt te zetten.

Eén reactie

  • koestal

    weet wat je eet

Of registreer je om te kunnen reageren.