Home

Nieuws 2 reacties

Prijs grasland €4.000 per hectare omhoog

Apeldoorn – Een hectare grasland bracht volgens het Kadaster vorige maand ruim €51.500 per hectare op. Dat is ruim €4.000 per hectare meer dan in april dit jaar.

Uit de maandcijfers van het Kadaster blijkt verder dat bouwland goedkoper werd. In april dit jaar werd er gemiddeld bijna €63.000 per hectare betaald voor dit grondtype. Een maand later daalde de prijs naar gemiddeld zo'n €54.500 per hectare.

Meer vraag naar grond

De gemiddelde prijs van een hectare grasland steeg de afgelopen maand vooral door de toenemende vraag en een beperkt aanbod. Richting het einde van de indieningsperiode van de Gecombineerde opgave wilden veehouders nog zaken doen, zodat de grond voor het gehele jaar meetelt in de boekhouding. De discussie rondom de grondgebondenheid in de melkveehouderij leidde ertoe dat melkveehouders de afgelopen maanden meer belangstelling toonden in koopgrond.

Grillig verloop grondprijs

De hierboven genoemde grondprijzen gaan over gemiddelden per maand. Over een langere periode laat het verloop van de grondprijs een minder grillig verloop zien. In mei 2014 bracht landbouwgrond in Nederland gemiddeld €55.500 per hectare op. Afgelopen maand lag het landelijk gemiddelde op bijna €54.250. In de afgelopen jaren bleef de gemiddelde grondprijs in Nederland grofweg tussen de €50.000 en €60.000 per hectare.

Check de grondprijs bij u in de omgeving of vraag een koopakte op van een agrarische transactie.

Laatste reacties

  • veldzicht

    €51.500 voor 1 ha grasland,wat is veel!? ,n paar jaar geleden gaven  we 100.00 euro uit om 5 koeien meer te mogen melken

  • veldzicht

    100.000 euro.

Of registreer je om te kunnen reageren.