Home

Nieuws

Obama opent aanval tegen antibiotica

Washington – President Barack Obama wil vlees van boerderijen waar teveel antibiotica wordt gebruikt verbannen uit overheidskantines.

Het nieuws komt nadat ruim 150 voedingsconcerns, supermarktketens en gezondheidsinstellingen op het Witte Huis spraken over het overmatige gebruik van antibiotica in medicijnen en de landbouw. Het overmatige gebruik van antibiotica wordt als gevaarlijk gezien omdat het kan leiden tot resistentie. Als bacteriën antibiotica kunnen weerstaan, valt een belangrijk middel om ze te bestrijden weg. De Amerikaanse vleesreuzen Tyson Foods en Smithfield, tegenwoordig eigendom van het Chinese WH Group, beloven alvast beterschap. Volgens het Amerikaanse centrum voor het bestrijden en voorkomen van ziektes, CDC, overlijden jaarlijks zo'n 23.000 mensen door bacteriën die resistent zijn tegen antibiotica.

Of registreer je om te kunnen reageren.