Home

Nieuws

OCI koopt BioMCN

Geleen – OCI koopt voor €15 miljoen BioMCN, één van de grootste Europese producenten van biomethanol. BioMCN heeft twee fabrieken en wordt geleid vanuit Delfzijl. Biomethanol wordt gemaakt uit biomassa en vooral gebruikt als groene grondstof voor brandstoffen en verf.

De overname geeft OCI vaste voet aan grond op de Europese methanolmarkt. BioMCN bevindt zich op het industriepark Delfzijl, is aangesloten op het aardgasnet en heeft via de zeehaven, wegen, binnenvaart en spoor volgens OCI een zeer goede logistieke positie.

De belangrijkste afnemers zijn brandstofproducenten. De Europese markt consumeert momenteel 7 miljoen ton per jaar terwijl Europa daarnaast 5 miljoen ton importeert. Het Limburgs-Egyptische bedrijf heeft reeds een methanolfabriek in het Texaanse Beaumont.

De glycerineactiviteiten zijn geen onderdeel van de deal en worden voortgezet onder de naam Dutch Glycerin Refinery BV. Glycerine is een bijproduct van biodieselproductie. OCI is een producent van chemische producten en kunstmest.

Of registreer je om te kunnen reageren.