Home

Nieuws

Nederland en India halen banden aan

New Delhi - India en Nederland verlengen hun samenwerking op landbouwgebied. Staatssecretaris Sharon Dijksma en de Indiase landbouwminister Shri Radha Mohan Singh hebben donderdag afgesproken de in 2012 afgesproken samenwerking te verlengen met drie jaar.

Er zullen dit jaar vier kenniscentra op het gebied van glastuinbouw worden opgezet. Later zullen andere kenniscentra volgen.

Nederland kan India onder ander helpen met de verbetering van de ketens van producent naar consument, zodat er minder voedsel verloren gaat.  In India gaat ongeveer 30 procent van de voedselproductie ergens in de keten verloren.

Dijksma kwam met Shri Radha Mohan Singh overeen dat India Nederlandse appels en peren gaat invoeren met een waarde van ongeveer €15 miljoen.

Dijksma bezoekt India samen met minister Lilianne Ploumen voor Internationale Handel en Ontwikkelingssamenwerking en minister-president Mark Rutte.

Op een seminar over agrarische investeringen zei Dijksma in een toespraak dat Nederland en India meer overeenkomsten hebben dan in een eerste oogopslag blijkt. "We hebben allebei een hoge bevolkingsdichtheid; in beide landen is de landbouw van essentieel belang in de economische groei en in onze landen speelt de koe een belangrijke rol in het landschap."

Dijksma zegt dat Nederland kan helpen de agrarische productie in India te verhogen.

Of registreer je om te kunnen reageren.