Home

Nieuws

Nedap uit Groenlo schrapt tientallen banen

Groenlo - De Nederlandsche Apparatenfabriek (Nedap) zet het mes in de eigen productiecapaciteit door een groot deel van zijn activiteiten uit te besteden. Nedap is onder andere producent van indentificatiesystemen voor de veehouderij.

Bij het technologiebedrijf uit Groenlo gaan de komende twee jaar zo'n 65 vaste arbeidsplaatsen verloren. Dat maakte de onderneming, waar in totaal 750 mensen werken, maandag bekend.

Nedap stelt dat de markten waarin het actief is, steeds internationaler worden. Dat leidt niet alleen tot grotere commerciële mogelijkheden, maar ook tot meer concurrentie. Door een flink deel van de productie- en logistieke activiteiten over te laten aan daarin gespecialiseerde bedrijven, kan flink op de kosten worden bespaard.

Productiebedrijf Inventi in Neede, volledig eigendom van Nedap, wordt in stappen afgebouwd en uiteindelijk helemaal gesloten. Ook de productie in Groenlo zelf wordt verlaagd. Het exacte banenverlies is afhankelijk van het aantal medewerkers dat intern kan worden herplaatst. De directie heeft de vakbonden uitgenodigd voor overleg om te komen tot een sociaal plan.

Nedap rekent op een bedrag tussen de €7 miljoen en €10 miljoen aan reorganisatiekosten. Dat geld wordt volgens het bedrijf binnen twee jaar terugverdiend, doordat de ingreep leidt tot meer flexibiliteit, inkoopvoordelen, verlaging van de productiekosten en een lager kapitaalbeslag.

Of registreer je om te kunnen reageren.