Home

Nieuws 1 reactie

Nationale VegeQdag op 6 juni

Amsterdam - Er is weer een nationale dag bij, de Vegetariërsbond heeft zaterdag 6 juni uitgeroepen tot nationale VegeQdag. Op deze dag staat, zoals te verwachten, de vleesloze barbecue - de VegeQ - centraal.

Hiermee wil de Vegetariërsbond een lans breken voor het barbecueën zonder vlees en vis dat volgens de bond ook nog eens bijzonder lekker is. "Barbecueën kan zoveel origineler dan alleen vlees, vlees en vlees. Als je de barbecue culinair benaderd dan zijn de mogelijkheden opeens eindeloos: groenten, paddenstoelen, kazen en de steeds beter wordende vleesvervangers doen de barbecue pas echt lekker worden", aldus Floris de Graad, directeur van de Vegetariërsbond.

De Vegetariërsbond hoopt dat iedereen op 6 juni vegetarisch gaat barbecueën en geeft zelf het voorbeeld met een grote barbecue in de Maarten Luther Kerk in Amsterdam. "Er zullen ruim 100 mensen komen proeven van al het lekkers van de barbecue en iedereen is welkom", aldus Floris de Graad.

Eén reactie

  • farmerbn

    Meteen 7 juni de dag van het echte vlees benoemen. Kun je gelijk de slechte smaak weg-eten.

Of registreer je om te kunnen reageren.