Home

Nieuws 1 reactie

Mest in waterloop: vissen dood

Gemert - Waterschap Aa en Maas heeft vissterfte aangetroffen in de Molenbroekse Loop te Gemert. Medewerkers hebben vrijdag maatregelen genomen, ruimen dode vissen op en houden de situatie in de gaten.

De vermoedelijke oorzaak is zuurstoftekort. Vorige week maandag is door een calamiteit mest in de waterloop gekomen. Deze mest is zo goed mogelijk verwijderd maar mogelijk zijn resten achtergebleven.

Voor de afbraak van de meststoffen in het water wordt zuurstof gebruikt dat in het water aanwezig is. Hierdoor dalen de zuurstofconcentraties in het water. Het warme weer zorgt ervoor dat de afbraak van de meststoffen sneller verloopt, waardoor de zuurstofverzadiging verder afneemt. Daarnaast neemt de hoeveelheid zuurstof in het water af als de temperatuur oploopt.

Eén reactie

  • info104


    Vissen kunnen tegenwoordig ook nergens meer tegen, dat was vroeger wel anders.

Of registreer je om te kunnen reageren.