Home

Nieuws 2 reacties

Landbouwcommissie stemt in met Europese diergezondheidswet

Brussel – De landbouwcommissie van het Europees Parlement steunt het akkoord tussen de Europese Commissie en de Europese Raad over het diergezondheidsbeleid.

Bijna de voltallige landbouwcommissie steunt het voorstel voor de Diergezondheidswet, dat diverse wetten op het gebied van diergezondheid en dierenwelzijn moet samenvoegen tot een nieuwe wet. Hierdoor moet de regelgeving bij uitbraken van ernstige dierziekten zoals vogelgriep en mond- en klauwzeer duidelijker worden. Daarnaast moet de diergezondheidswet de kennisontwikkeling op het gebied van diergezondheid ondersteunen.

"Dit akkoord is een grote stap voor de veehouderij. Het belangrijkste is dat er nu een duidelijk verband is gelegd tussen diergezondheid, dierenwelzijn en humane gezondheid. Het is ook een grote stap in de strijd tegen antibioticaresistentie. Iedere dierhouder moet zich aan de regels houden van goede veehouderij en zorgvuldig omgaan met antibiotica", zegt rapporteur Marit Paulsen namens de landbouwcommissie van het Europees Parlement.

Laatste reacties

  • Burnetti

    De erkenning voor de relatie tussen diergezondheid en humane gezondheid moest er gewoon komen. Al te lang ontkent door belangenpartijen

  • Mozes

    Dan moeten we wel weten wát die relatie is @Burnetti. Die is dus allerminst eenduidig. 

Of registreer je om te kunnen reageren.