Home

Nieuws 1 reactie

LTO blij met toezeggingen Kamp over mededingingsbeleid

Den Haag – LTO Nederland is positief over de toezeggingen van minister Henk Kamp van Economische Zaken over het belang van duurzaamheid in de mededingingsregels. Kamp zei donderdag tijdens een debat in de Tweede Kamer dat hij met de Europese Commissie in overleg is om meer ruimte te bieden aan duurzaamheidsinitiatieven.

Volgens Kamp is binnen de bestaande regelgeving ruimte om meer mogelijkheden te geven aan duurzaamheidsinitiatieven. Daarnaast wil Kamp de beleidsregels voor mededinging en duurzaamheid aanpassen, zodat duidelijker wordt wat wel en niet mag. Ook moet voor de Autoriteit Consument en Markt (ACM) duidelijker worden welke belangen wel en niet meegenomen moeten worden bij het beoordelen van afspraken.

LTO Nederland is positief. "Mededingingsregels moeten de verduurzaming niet in de weg zitten. Initiatieven als de Kip van Morgen en het Varken van Morgen zijn er vooral om de onderkant van de markt naar een hoger niveau te krijgen", aldus een woordvoerder van LTO Nederland. Hij voegt eraan toe, dat ondanks dat de Kip van Morgen volgens de ACM niet aan de mededingingsregels voldoet, dit initiatief wel een beweging van verduurzaming op gang heeft gebracht. "Deze beweging zal zich doorzetten voor een substantieel deel van de markt", verwacht LTO.

Kamp wil de wetgeving zelf niet aanpassen, maar ziet ruimte binnen de bestaande wetgeving. "Soms is communicatie ook beleid, daar hoef je niet per se de wet voor te veranderen. Als iedereen de regels op dezelfde manier leest en handhaaft, kun je ook ruimte krijgen", aldus LTO.

Eén reactie

  • koestal

    mooie woorden ,nu nog daden ,boeren vechten nog steeds tegen allerlei belemmeringen en komen zo op achterstand

Of registreer je om te kunnen reageren.