Home

Nieuws

Kandidaten gezocht voor Mansholt Business Award

Wageningen – Het Wageningen Universiteits Fonds zoekt kandidaten voor de duurzame ondernemersprijs Mansholt Business Award for Sustainable Entrepeurship 2015.

De prijs wordt in september uitgereikt en is bedoeld voor ondernemende alumni van Wageningen University en ondernemers die samenwerken met Wageningen UR, en ergens ter wereld duurzame maatschappelijke impact hebben. Tot en met 4 juli kan iedereen kandidaten voor deze ondernemersprijs aandragen.

Het Wageningen Universiteits Fonds financiert activiteiten die excellent onderwijs en onderzoek mogelijk maken en de academische vorming van studenten stimuleren. Het gaat om activiteiten die buiten de reguliere financiering vallen en het unieke karakter van Wageningen University versterken. Eens in de drie jaar reikt het fonds de duurzaamheidsprijs voor ondernemers uit, groot €25.000.

De Mansholt Business Award for Sustainable Entrepeurship (M-BASE) wordt toegekend aan een succesvolle ondernemer die op enthousiasmerende en duurzame wijze een onderneming leidt. Uitgangspunt hierbij zijn de richtlijnen van de economische samenwerkingsorganisatie OESO voor maatschappelijk verantwoord ondernemen, die onder meer gaan over de omgang met kwesties als ketenverantwoordelijkheid, mensenrechten, kinderarbeid en milieu. De prijsuitreiking vindt plaats op maandagmiddag 7 september 2015 tijdens de opening van het academisch jaar op Wageningen Campus.

Iedereen kan ondernemende alumni en bedrijven waar Wageningen UR mee samenwerkt nomineren voor de Business Award. Ondernemers kunnen ook zichzelf voordragen. Meer informatie over voorwaarden en de procedure is te vinden op www.wageningenuniversiteitsfonds.nl/mbase

Of registreer je om te kunnen reageren.