Home

Nieuws 7 reacties

Kamerleden kritisch over rechtszaak NVV over Brabantse zorgvuldigheidsscore

Den Haag – PvdA-Kamerleden Tjeerd van Dekken en Henk Leenders vinden dat varkenshoudersvakbond NVV een niet-constructieve houding inneemt bij pogingen om de varkenssector te verduurzamen.

Aanleiding is de rechtszaak die de NVV aanspant tegen de provincie Noord-Brabant over de Brabantse zorgvuldigheidsscore. De politici willen via Kamervragen van staatssecretaris Sharon Dijksma van Economische Zaken weten wat ze ervan vindt dat de NVV ervoor kiest om de provincie Noord-Brabant in de wielen te rijden door het aanspannen van deze rechtszaak, terwijl de provincie juist een poging doet om de intensieve veehouderij te verduurzamen.

De Kamerleden willen ook van Dijksma weten of ze bereid is de provincie Brabant te ondersteunen bij het verduurzamen van de intensieve veehouderij en wat de stand van zaken is van de Brabantwet, die de provincie meer juridische grondslag moet geven voor verduurzaming van de veehouderij.

Laatste reacties

 • Tinus1

  Schijnbaar lezen de heren kamerleden de berichten ook niet verder dan de koppen.
  De nvv is helemaal niet tegen verduurzaaming van de (intensieve) landbouw, maar de bovenwettelijke normen, dus boven europeese norm, moeten uit de markt komen, niet uit het proviciehuis of den haag. Door de markt z'n werking op dit gebied te laten doen moet de afnemer betalen voor eisen, dat niks meer als normaal. Worden de eisen in wet vastgelegd dan is de boer de klos en betaald de afnemer (=eiser) niks meer en staat de boer weer met lege handen en nog meer concurrentienadeel tov de rest van europa.

 • joannes

  Wat is er mis met het juridich toetsen van oppertunistische Provinciale Politicy?Justitie heeft niet voor niets een weegschaal in haar embleem. Die zogenaamde Politieke rechtvaardigheid kan te ver afwijken van de juridische! Overigens is de definietie van Duurzaam voor velen een eigen Fantasie die veel te ruim is om in de praktijk concreet te functioneren. Ik ben benieuwd hoe het begrip duurzaam concreet en meetbaar gekwantificeerd kan worden. Dat kan nooit alléén en éénzijdig door Politicy bepaald worden. 

 • zon

  NVV heeft gelijk,het is toch altijd anti wat de klok slaat.
  De strategie om het juridisch aan te pakken is de juiste

 • zwbig

  We kunnen de mening van de staatssecretaris met vertrouwen tegemoet zien omdat zij, gezien haar uitspraken van de laatste weken, ook NIET voor bovenwettelijke eisen is maar voor een Europees 'level playing field'.

 • Marco22

  Ze vragen eigenlijk de stas een uitspraak te doen en de rechter voor het blok te zetten. Ongeacht wat die uitspraak is.
  Vuil vies en goor spel spelen de heren Tjeerd van Dekken en Henk Leenders. Ze weten ook wel dat de rechter de hoogste macht is.

 • Marco22

  PvdA: Zero zetels.

 • Jan van het Zand

  Weten de 2 heren weleens wat duurzaam regeren is?

Laad alle reacties (3)

Of registreer je om te kunnen reageren.