Home

Nieuws 1 reactie

Kamer wil geen extra eisen voor bestrijden muizenplaag

Den Haag - De Tweede Kamer wil de mogelijkheden voor boeren om muizen te bestrijden niet verder beperken.

Dat blijkt tijdens de stemmingen. Moties van de Partij voor de Dieren die vragen om dieronvriendelijke muizenbestrijding tegen te gaan en om het verbod op vergassen van muizen met CO2 te handhaven, kregen alleen steun van PVV, groep Kuzu/Oztürk, D66, GroenLinks, PvdD en SP, waarmee een ruime meerderheid tegen stemde. Staatssecretaris Sharon Dijksma van Economische Zaken was bij indiening al tegen de moties. Dijksma vindt dat waar mogelijk de muizen diervriendelijk bestreden moeten worden, maar dat ze niet op voorhand methodes wil verbieden zolang er geen goede alternatieven zijn. Voor het vergassen van muizen met CO2 heeft Dijksma een ontheffing verleend, zodat dit niet illegaal gebeurt.

Eén reactie

  • japke33

    Ik hoop dat ze snel de zee dijken bereikt hebben. Nu ziet niemand in Den Haag het nog als een probleem.

Of registreer je om te kunnen reageren.