Home

Nieuws 5 reacties

Illegale mestsilo's moeten afgebroken worden

Den Haag - Een rundveehouder uit Wanroij, gemeente Sint Anthonis, is ook door de Raad van State (RvS) in het ongelijk gesteld. Zijn zonder vergunning gebouwde sleufsilo's moeten weg.

Eerder was de rechtbank Oost-Brabant al tot deze conclusie gekomen. De boer had zijn silo's buiten het in het bestemmingsplan 'Buitengebied 2000' opgenomen bouwvlak gebouwd.

Volgens de rundveehouder had de rechtbank ten onrechte niet onderkend dat het college van handhavend optreden had moeten afzien vanwege bijzondere omstandigheden. Volgens de boer was er concreet zicht op legalisatie van de situatie. Sleufsilo's zijn voor een doelmatige agrarische bedrijfsuitoefening noodzakelijk. De veehouder vond dat op basis van artikel 22 in de planvoorschriften het mogelijk is sleufsilo's buiten het bouwvlak te bouwen.

In tegenstelling tot de boer is de RvS het met de rechtbank eens. Dat het college vrijstelling kan verlenen voor mestopslagen/silo's volgens artikel 22 betekent volgens de RvS niet dat daarmee is bedoeld dat sleufsilo's zijn toegestaan.

De veehouder moet zijn mestsilo's verwijderen.

Laatste reacties

 • RIOGRANDE

  ERIC , ZIJN HET NU MESTSILO S OF SLEUFSILO S OF WEET JE HET OOK NIET ??

 • el

  Wat heb jij gedronken Erik?

 • agro1


  gewoon, krantjeboerderijdeskundigheid. aststukjedermaaris. niks nieuws.

 • farmer135

  4 uur cup a soup, dat zouden meer mensen moeten doen !

 • Burnetti

  Tjonge Eric, wat een broddelwerk.

Laad alle reacties (1)

Of registreer je om te kunnen reageren.