Home

Nieuws 2 reacties

Hondenvleesfestival China weer van start

Yulin - Het jaarlijkse hondenvleesfestival in het zuidwesten van China is maandag ondanks verschillende protesten gewoon van start gegaan.

Ongeveer tien activisten met spandoeken werden weggejaagd toen zij voor het gemeentehuis van Yulin protesteerden, terwijl volgens de BBC bijna 4 miljoen mensen een online petitie tegen het festival hebben getekend.

Bij het feest in Yulin worden zo'n 10.000 honden geslacht om het begin van de zomer te vieren. Het gaat vaak om afgedankte huisdieren en honden die op straat zwerven. Volgens de organisatie worden de dieren op een humane manier gevild.

Hoewel het eten van hondenvlees een eeuwenoude traditie is in China, keren steeds meer inwoners van het land zich daar tegen. Verschillende Chinese bekendheden zoals popster Chen Kun en de actrices Yang Mi en Fan Bingbing hebben zich openlijk bij de tegenstanders geschaard.

Yang Xiaoyun, een gepensioneerde lerares, voegde zaterdag de daad bij het woord door 7000 yuan, een kleine €1000, te betalen om honderd honden te redden.

Laatste reacties

 • somporn

  Of je nu een hond eet of het konijntje van je kinderen,het zit tussen de oren.
  Het is maar waar mee je bent groot gebracht.
  Maar ja,puppy is zo zielig in de ogen van de meeste mensen,konijntje doet minder zeer.

 • J@gertje

  @somporn, konijntje doet net als haasje, gansje en kippetje allemaal even zeer.
  Totdat de barbeqeu aangestoken wordt en de hapklare brokjes vlees uit de supermarkt er op gelegd worden.
  Als de veertjes en haartjes er af zijn is de pijn plotseling over.

Of registreer je om te kunnen reageren.