Home

Nieuws

Handelaren babymelkpoeder doelwit criminelen

Breda - De levendige handel in Nederlands babymelkpoeder door Chinezen blijkt ook criminelen niet te zijn ontgaan.

De politie signaleert een groeiende criminaliteit in de 'babymelkbranche'. Alleen al in Breda zijn dit jaar minstens drie keer handelaren in het melkpoeder overvallen. Vermoedelijk zijn er meer slachtoffers.

De politie vroeg maandagavond aandacht voor het probleem in opsporingsprogramma Bureau Brabant en doet dat dinsdag opnieuw in Opsporing Verzocht. In de uitzending werd de werkwijze van de criminelen uitgelegd. Ze leggen bijvoorbeeld contact met mensen van wie ze weten dat ze regelmatig babymelkpoeder naar China sturen en maken een afspraak om een partij te verkopen. De handelaren worden vervolgens beroofd van hun geld.

Dit soort deals wordt meestal contant afgerekend. Het kan om forse bedragen gaan. Zo werd een stel in Breda beroofd van het geld waarmee ze 900 blikken melkpoeder wilden afrekenen. Een groot blik melkpoeder kost al snel meer dan €10.

Of registreer je om te kunnen reageren.