Home

Nieuws 3 reacties

Gezonde mensen besmetten zwakkere met resistente bacterie

Bilthoven - Gezonde mensen vormen het reservoir van resistente ESBL-bacteriën en zijn daarmee een mogelijk gevaar voor zieke en zwakke personen. Dat concluderen onderzoekers van het Centrum voor Infectieziektenbestrijding en het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu in het wetenschappelijk tijdschrift Plos One.

Het is onduidelijk welke rol de pluimveehouderij speelt bij de verspreiding van de besmetting. ESBL-bacteriën wapenen zich op bijzondere manier tegen antibiotica. Zij zijn in staat de werking van antibiotica teniet te doen.

Voor het onderzoek zijn meer dan duizend mensen bevraagd in de provincies Noord-Brabant, Gelderland, Overijssel en Friesland. In alle provincies werden inwoners gezocht van de gemeente met de hoogste en laagste dichtheid aan vleespluimveehouderijen. De onderzoekers zeggen op grond van het onderzoek dat de rol van pluimvee in de besmetting van mensen nog onopgehelderd blijft.

Laatste reacties

  • joannes

    Zo werkt de natuur al eeuwen! 

  • new kids

    Overleeft een ESBL bacterie langdurige hitte in de vleesbraadpan? Of is dat gelijk aan de doding van salmonellabacterie? Men wil het vlees het liefst rauw kunnen nuttigen volgens mij. Of is dat een verkeerde benadering van het probleem?

  • joohoo

    Gedurende de wachttijd in qurantaine opsluiten?.

Of registreer je om te kunnen reageren.