Home

Nieuws 6 reacties

Facebook helpt bij opsporen gestolen trekker

De diefstal van de trekker van kalverhouder Jos van den Broek werd binnen een dag opgelost door een oplettende fietser die Facebook geraadpleegd had.

De politie liet het verder afweten. Van den Broek is behoorlijk geschrokken van de diefstal van zijn trekker.

Ergens tussen twee en vijf uur in de nacht van donderdag 11 juni op vrijdag 12 juni moet het volgens Van den Broek gebeurd zijn, de diefstal van een van zijn twee trekkers, een vijf jaar oude 100 pk New Holland met een nieuwwaarde van zo'n €60.000. De dief of dieven hadden de ketting met het hangslot dat om het hek zat opengebroken en waren met de trekker, die op het erf stond, via de uitrit achter de schuur weggereden.

Facebook

De politie kwam in eerste instantie meteen in actie, twee agenten kwamen proces-verbaal opmaken. Omdat Van den Broek geen foto van zijn trekker had, zochten agenten op het internet een vergelijkbaar exemplaar en plaatsten die op Facebook. Dat Facebook-bericht had heel snel effect. Een mountainbiker die toevallig het bericht had gezien, ontdekte tijdens een tocht door een bos 20 kilometer van het bedrijf van Van den Broek de gestolen trekker. Het voertuig stond daar verstopt in een zijpaadje van een doodlopend bosweggetje, alleen de achterzijde was nog enigszins zichtbaar.

Gps

De reden dat de dief/dieven de trekker daar verstopt hadden, heeft volgens de kalverhouder te maken met het feit dat ze zeker wilden weten dat de trekker geen gps aan boord heeft. Als dat wel het geval was, zou de trekker binnen één of twee dagen zijn opgehaald. Zou de trekker niet opgehaald worden, dan kon deze 'veilig' definitief meegenomen kunnen worden, waarschijnlijk naar het buitenland.
Overigens bleef merkwaardigerwijs de inzet van de politie beperkt tot het proces-verbaal en de Facebook-melding. Toen de mountainbiker de vondst van de trekker wilde doorgeven, kreeg hij te horen dat ze geen tijd hadden om te komen. Een politiewoordvoerder kon - hierna gevraagd - geen antwoord geven waarom men niet kwam. De fietser liet het er echter niet bij zitten en belde de zoon van Van den Broek. Samen met hem heeft Van den Broek vervolgens meteen de trekker opgehaald. Het liefst had Van den Broek gezien dat de politie de plek had bewaakt om de dief/dieven te betrappen als ze zouden terugkomen om de trekker op te halen. Die plek was al eerder gebruikt om gestolen voertuigen te 'stallen', een week eerder was een trekker met een voermengwagen gestolen en werd uiteindelijk de voermengwagen, zonder trekker, op diezelfde locatie in het bos teruggevonden.

Maatregelen

Van den Broek gaat zijn maatregelen nemen. Hij heeft een antidiefstalblokkade-systeem gekocht, een blok dat op de stuurcilinder van de trekker gezet kan worden. Daarnaast wil hij een inritverklikker laten installeren en is een constructiebedrijf een nieuw hek voor hem aan het maken. Ook wil de kalverhouder een cijfercodetoegang op zijn poort.

Laatste reacties

 • Dutchdeutz


  Hang een wild camera op de plek waar de trekker stond geparkeerd.  wie weet pak je de dieven op een foto....

 • info36

  Het zoveelste bewijs dat misdaad gedoogd word in Nederland. En maar handhavers sturen op burgers die wel normaal doen. Wat een ziek land.

 • ed12345


  Dat is heus niet alleen in NL info36 Hier in Canada komt de politie maakt proces verbaal op en zegt glashard maar u bent er toch voor verzekerd ongeveer einde verhaal

 • trijnie

  Treurig, dat de politie niet beter reageert.
  En erg dat je tegenwoordig als je in het land bent de deur op slot moet doen. Als je vroeger even ging buurten deed je de deur gewoon dicht, iedereen kon binnenlopen.
  En wat deze boer is overkomen, is hier in mijn omgeving, het laatste half jaar al twee keer gebeurt.

 • veldzicht

  Tot 1980 was het slot van de buitendeur jarenlang stuk de deur kon niet eens op slot en de auto stond met contacktsleutel er in in de schuur,dat zou ik nu niet meer doen,tegenwoordig wordt hier in de buurt ook regelmatig van alles gestolen
  en moet je alles wel achter slot en grendel zetten.

 • joohoo

  Is de politie in dit geval nu ook verdachte geworden?.

Laad alle reacties (2)

Of registreer je om te kunnen reageren.