Home

Nieuws

Europees Parlement wil verbod op klonen

Brussel – De landbouw- en milieucommissies van het Europees Parlement hebben zich uitgesproken tegen het klonen van dieren. De Commissie stemde in met een voorstel van Europarlementariërs Renate Sommer (EPP) en Giulia Moi (EFDD), die een verbod voorstellen op het klonen van dieren in de EU en een verbod op de import van producten van gekloonde dieren.

"Burgers zijn fel tegen het klonen van dieren. Die stem laten we hiermee duidelijk horen. Daarnaast veroorzaakt het klonen van dieren ook veel leed bij dieren. Die stem van de dieren willen we ook laten horen", aldus Moi.
De plenaire vergadering van het Europees Parlement stemt dit najaar over het toestaan van klonen van dieren in de EU. Daarna zullen de gesprekken met de Europese Commissie en de Raad plaatsvinden.

Europarlementariër Jan Huitema (VVD) vindt de regels over de producten van gekloonde dieren onwerkbaar en gebaseerd op emoties. Hij steunt het verbod op klonen in de EU zelf wel, maar het verbod op de import van producten van gekloonde dieren en daarmee de verplichte traceerbaarheid hiervan steunt Huitema niet.

Of registreer je om te kunnen reageren.