Home

Nieuws

Dijksma overlegt met Brabant over Brabantwet

Den Haag - Staatssecretaris Sharon Dijksma van Economische Zaken is in overleg met de provincie Noord-Brabant of er naast de ruimte via de Crisis- en herstelwet nog andere maatregelen nodig zijn om de provincie te ondersteunen bij het verder verduurzamen van de veehouderij. Dat schrijft ze in een brief aan de Tweede Kamer.

Voor de uitvoering van de zogeheten Brabantwet heeft de provincie Noord-Brabant in het kader van de de Crisis- en herstelwet in maart van dit jaar experimenteerruimte gekregen, zodat er een betere juridische onderbouwing voor de regelgeving is. De provincie heeft in de Verordening Ruimte regels gesteld over de inhoud van bestemmingsplannen met het oog op een veilige en gezonde fysieke leefomgeving en het bevorderen van een duurzame en zorgvuldige veehouderij.

Of registreer je om te kunnen reageren.