Home

Nieuws 8 reacties

Dijksma en RVO bezorgd over late indiening meitelling

Den Haag - Staatssecretaris Sharon Dijksma van Economische Zaken en RVO.nl zijn bezorgd over de Gecombineerde Opgave.

Op 10 juni moest nog bijna 30 procent van de ondernemers de opgave indienen, met nog vijf dagen te gaan. Dat komt neer op 23.500 opgaven die nog binnen moesten komen, afgelopen vrijdag stond de teller nog op bijna 27.000 in te dienen opgaven.

"Ik vind de situatie zorgelijk. Het wordt wel spannend of het iedereen lukt om de gegevens op tijd in te dienen. Een korting dreigt voor boeren die te laat zijn", zei Dijksma tijdens een debat in de Tweede Kamer. Dijksma zei in reactie op vragen van VVD-Kamerlid Bart de Liefde dat er wel een aantal keer problemen zijn geweest met het systeem, maar dat dit niet zo erg was dat de opgave niet ingevuld kon worden. Dijksma wijst er bovendien op dat er een backup-systeem is en dat de diensten ook 's nachts doorwerken als dat nodig is.
De opgave kan tot en met 15 juni worden ingediend. Dat is een maand langer dan normaal omdat er dit jaar veel wijzigingen zijn in het Europees Gemeenschappelijk Landbouwbeleid en in de gegevens voor de meitelling. Na 15 juni begint de kortingsperiode. Te laat indienen betekent onherroepelijk minder bedrijfssteun, omdat de Europese regelgeving niet voorziet in een nog verdere verlenging van de termijn volgens RVO.nl. Op de site van RVO staat een teller met de actuele stand van zaken: www.mijn.rvo.nl/stand-van-zaken-gecombineerde-opgave.

De vraag over het vergund aantal dieren in het blok over stallen en huisvesting hoeft niet meer ingevuld te worden. Dit heeft staatssecretaris Dijksma vorige week besloten. De gegevens van de ondernemers die deze vraag al wel hebben ingevuld, worden uit het systeem van RVO verwijderd.

Laatste reacties

 • poldes


  te complex geworden.

 • krulsaart

  Maar houd wel veel mensen aan het werk...

 • maiskolf

  Tis bijna niet meer te doen. Wat een stelletje ....

 • DJ-D

  Gelukkig zijn zij altijd wel op tijd met alles....

 • aardappelboer

  Mooi backup systeem alleen jammer dat ik er niks aan had. Na alles percelen gewijzigd te hebben in 1 dag kon ik niet verzenden, gebeld samen doorgelopen toen trad er een storing op alles weg. Volgende dag weer storing en zo kunnen we nog wel even doorgaan. Kwam er op neer dat ik niks meer mocht wijzigen tot ze het hadden uitgezocht na 10 dagen kon ik weer opnieuw beginnen om alle percelen weer te wijzigen. Uiteindelijk heb ik het begin van de week kunnen indienen door allerlei problemen bij RVO. Ik heb dan ook een klacht ingediend en denk dat veel mensen dat moeten doen zodat het volgend jaar beter gaat.En dat er een aantal keren problemen waren?? aan de lopende band ja en dan kon je echt niet invullen alhoewel Dijksma beweerd van wel. Er werken daar mensen die geen verstand van landbouw hebben, en niet eens hun eigen regels kennen dat is het probleem

 • Burnetti

  Beste aardappelboer: triest dat je zo veel moeite moet doen om je opgave gedaan te krijgen.
  RVO bestaat pas een paar maanden. De reorganisatie heeft minder bureaucratie gegeven. Dit gaat nogaleens ten koste van de kwaliteit.
  Dit vertaald in tekort aan telefoon personeel met verstand van zake,
  Tekort aan ICT personeel,
  Onduidelijke procedures,
  Onduidelijke verantwoordelijkheden.

  We willen allemaal snel minder ambtenaren maar verwachten dat alles hetzelfde blijft.

 • Burnetti

   20% niet ingevuld. Wordt een mooie puinhoop bij de volgende dierziektecrisis.

 • Burnetti

  Sorry voor mijn onjuiste bericht hierbovent. Het totaal is niet 20% maar 19%. 15575 agrariers!

Laad alle reacties (4)

Of registreer je om te kunnen reageren.