Home

Nieuws 2 reacties

Dierenorganisatie naar rechter om ganzenjacht

Den Haag - Stichting Animal Rights stapt naar de rechter om een ontheffing van de provincie Zuid-Holland voor het doden van tienduizenden ganzen nietig te laten verklaren.

Dat maakte de dierenwelzijnsorganisatie maandag bekend.

Jagers in Zuid-Holland willen dit jaar zo'n 30 procent van de circa 115.000 grauwe ganzen, kolganzen en brandganzen afschieten. "De jacht zorgt voor stress, angst en pijn bij talloze ganzen. Nederland is een ganzenland en geen schiettent voor jagers. De jacht is geen oplossing voor populatiebeheersing'', zegt Robert Molenaar, directeur van de stichting.

Volgens hem vliegt vier op de tien ganzen in ons land met hagel in het lijf rond. Ganzen worden voornamelijk afgeschoten omdat ze grazen op graslandschappen dat bestemd is voor melkkoeien. De jacht is bedoeld om de populatie te beheren.

Maar volgens de organisatie reguleert de ganzenpopulatie zichzelf. De stichting is een online petitie gestart voor stopzetting van de ganzenjacht.

Laatste reacties

 • agratax2

  Wanneer gaan deze zgn. dierenvrienden eens in de realiteit staan en stoppen ze met Dieren dezelfde gevoelens als mensen toe te dichten. Mensen die leven in de veronderstelling dat de Dood ook onze Dood iets is uit het verleden en dat, dat niet meer mag voorkomen. Hiermee gaan ze geheel voorbij aan de Natuur, die uit gaat van consumeren en geconsumeerd worden. Geboren worden om te sterven en als voedsel te dienen voor andere levende wezens (klein en groot). Het eeuwige leven is desastreus voor de natuur en mag dan ook voor geen enkel levend wezen gaan gelden. Ganzen schieten als er (te) veel zijn o.k. maar dan niet weg gooien, omdat ze niet -gecertificeerd- zijn opgefokt, maar eenvoudig weg bij de poelier of slager in de koelvitrine. Willen deze dierenvrienden dan geen vlees eten, laten ze dan de vleeseter in zijn waarde laten en gaan zelf gezellig aan grassap en rodebietrasp + RR soya brok. 

 • PetervanKempen


  'Ganzen reguleren zichzelf'als dus deze geitewollen sok van animal rights.

  helkaas krijgen wij het ei van columbus niet opgediend.

  Dat komt omdat deze man er niets maar dan ook helemnaal niets van snapt.

  Animal wrong , en animal lefties, in plaats van animal right denk ik zo.

Of registreer je om te kunnen reageren.