Home

Nieuws 5 reacties

D66 bezorgd om legale hennepteelt

Den Haag - D66 maakt zich zorgen over de gevolgen van de aanscherping van de Opiumwet voor legale hennepteelt. Dat blijkt uit vragen aan minister van Veiligheid en Justitie Ard van der Steur, staatssecretaris Martin van Rijn van Volksgezondheid, Welzijn en Sport en minister Henk Kamp van Economische Zaken.

De fractie van D66 refereert aan de ambitie om hennep in Nederland opnieuw tot een gangbaar rotatiegewas in de akkerbouw te ontwikkelen. De ambitie is uitgesproken in de Green Deal voor Bevordering Groene Maakindustrie. Hennep kan worden gebruikt voor de productie van vezels.

De Opiumwet is aangescherpt om beter te kunnen optreden tegen de illegale teelt van hennep.

Laatste reacties

 • agratax2

  D66 maakt zich zorgen over de teelt van hennep, waar geen niemand high van kan worden, hooguit de Green Deal liefhebbers. Er groeien al decennia lang honderden hectares hennep in het noorden van Nederland en niemand heeft zich er ooit druk over gemaakt.  

 • Spruit12

  Bewijst maar weer eens hoe onnozel de meest politici zijn. Je kan een heel perceel op roken zonder high te worden.

 • Mozes


  @agratax en @Spruit, volgens mij begrijpen jullie het artikel verkeert. De zorg is niet dat vezelhennep geteeld wordt maar dat de aanscherping van de opiumwet de teelt kan bemoeiliijken. Ze willen dat er voldoende ruimte blijft voor de teelt van vezelhennep. 

 • alco1

  Juist mozes. Maar misschien zijn ze wel bang dat hun eigen consumptie duurder wordt.

 • veldzicht

  Maakt mij niet uit alco,de tijd dat ik een joint rookte is allang geweest(en toch nog aardig van geest,hoop ik)

Laad alle reacties (1)

Of registreer je om te kunnen reageren.