Home

Nieuws 1 reactie

Consumentenbond: meldpunt voedselfraude

Den Haag – De Consumentenbond heeft maandag een meldpunt geopend voor voedselfraude.

Via het mailadres voedselfraude@consumentenbond.nl kunnen ondernemers of werknemers verdenkingen van gesjoemel met bijvoorbeeld vlees, vis of zuivel doorgeven. De Consumentenbond gaat met meldingen, die vertrouwelijk worden behandeld, in het laboratorium aan de slag.

Directeur Bart Combée van de Consumentenbond: "Wij testen jaarlijks tientallen verschillende levensmiddelen en komen daarbij vaak onregelmatigheden tegen, zoals fouten op etiketten. Dit jaar willen we gericht laboratorium onderzoek gaan doen op basis van signalen uit de sector zelf. Op die manier willen we consumenten beter informeren over wat er in hun eten zit."

De laatste jaren is de voedselketen geplaagd door diverse schandalen. Zo bleek in 2013 paardenvlees als rundvlees verkocht te zijn. Daarna kwamen schandalen waarbij eieren en ham die onterecht als biologisch zijn verkocht en verkeerde etikettering van honing.

Eén reactie

  • Elevage

    klokkenluiden dus

Of registreer je om te kunnen reageren.