Home

Nieuws

Campofrío in Mexicaanse handen

Smithfield – Smithfield Foods verkoopt zijn gehele belang in Campofrío. Het belang van 37 procent in de Spaanse vleeswarenproducent komt voor $354 miljoen (€312 miljoen) komt in handen van het Mexicaanse conglomeraat Alfa.

Dat verkoopt het door aan dochter Sigma Alimentos. Sigma kocht in 2013 44 procent van het bedrijf in handen en wordt alleenheerser.

Campofrío is sinds 2008 in Nederland eigenaar van de Stegeman Groep. In 2013 probeerde Sigma al geheel Campofrío op te kopen, maar dat mislukte. De tweede grote aandeelhouder, het Amerikaanse varkensvleesconcern Smithfield, was vers overgenomen door het Chinese WH Group. Laatstgenoemde moest volgens de Spaanse wet kiezen: het belang afstoten of vergroten.

De Chinese topman Wan Long koos voor het laatste, maar heeft zich blijkbaar bedacht. In de vleesbusiness werd Campofrío gezien als een vooruitgeschoven post van WH Group, dat wereldwijde ambities heeft en met varkensvlees reeds marktleider is in China en de VS. Campofrío zit echter wel dieper in de verwerking en past in die zin niet zo goed bij de overige activiteiten van WH Group.

Of registreer je om te kunnen reageren.