Home

Nieuws

CDA'er Schreijer wil verlenging steun

Brussel - De Europese Commissie moet de steunmaatregelen voor de Europese land- en tuinbouw verlengen, zegt CDA-Europarlementariër Annie Schreijer-Pierik.

Schreijer heeft de Europese Commissie gevraagd snel een besluit te nemen over het steunpakket, dat eind deze maand afloopt.  Zij vindt verlenging noodzakelijk, nu de Russische president Vladimir Poetin heeft besloten de boycot van Europese land- en tuinbouwproducten te verlengen en mogelijk zelfs uit te breiden. Europese bloemen, ingeblikte visproducten en suikergoed zijn mogelijk ook niet meer welkom in Rusland, aldus Schreijer.

Zorgelijke situatie

Poetin verlengde de Russische boycot direct nadat de Europese Commissie had aangekondigd haar sancties te zullen verlengen. Volgens Schreijer is de situatie voor de Nederlandse land- en tuinbouw zeer zorgelijk. De CDA-parlementariër dringt er op aan de Europese steun beschikbaar te maken voor alle sectoren. "Dat is in het afgelopen jaar onvoldoende het geval geweest. Sommige sectoren konden op veel hulp van de EU rekenen, terwijl anderen zelf het hoofd boven water moesten zien te houden."

Of registreer je om te kunnen reageren.