Home

Nieuws 4 reacties

Brabants beregeningsverbod uitgebreid

Boxtel - Waterschap De Dommel breidt het gebied waar een verbod geldt op onttrekken oppervlaktewater uit.

Naast de Reusel en Beerze ten zuiden van het Wilhelminakanaal, geldt vanaf 30 mei ook een onttrekkingsverbod voor de stroomgebieden van de Nete, Poppelsche/Rovertsche Leij, Nieuwe Leij/Voorste Stroom, Reusel/Achterste Stroom, Beerze/Smalwater, Rosep, Kleine Aa (bij Boxtel), Smalwater, Essche Stroom, Gender, Ekkersrijt, Groote Waterloop en Broekleij. Het verbod wordt ingesteld vanwege droogte.

Het verbod geldt voor vaste onttrekkingsinstallaties, maar ook voor mobiele installaties, zoals zuigwagens en giertonnen. Alleen het laten drinken van vee en het bestrijden van brand met water uit deze beken of sloten in dit gebied is wel toegestaan. Op de naleving van het verbod om water te onttrekken wordt verscherpte controle uitgevoerd.

Laatste reacties

 • schoenmakers1

  je kunt natuurlijk veel beter kostbaar water naar de zee laten lopen als het nuttig gebruiken

 • agratax2

  schoenmaker1. Ik denk dat er echt niet veel water naar zee loopt ten tijde van -droogte- zoals afgelopen maanden. Wil je oppervlskte water optimaal gebruken, dan zullen we stuwmeren moeten aanleggen. Hier zal de landbouw niet blij mee zijn, want het gaat ten koste van dure landbouwgrond en de aanleg is naast deze kosten ook nog duur. 

 • new kids

  beregenen doe je toch 'snachts als het licht uit is?

 • Weerkundige

  new kid geen slaapende honden waker maken grijg zo thiemen op je nek

Of registreer je om te kunnen reageren.