Home

Nieuws 1 reactie

Albert Heijn sluit deal met avocadoboeren

Den Haag - Albert Heijn gaat in Zuid-Afrika een samenwerkingsverband aan met twintig boeren om avocado's te leveren. Minister Lilianne Ploumen nam dinsdag de eerste doos avocado's in ontvangst.

Albert Heijn werkt in het project samen met ontwikkelingsorganisatie Icco. Minister Ploumen noemt het project een 'mooi voorbeeld van hoe handel en ontwikkelingssamenwerking elkaar kunnen versterken. De boeren kunnen hun producten structureel verkopen en de winkel kan voorzien in de almaar toenemende vraag naar avocado's.'

Albert Heijn registreert een toenemende vraag naar avocado's.  In het project hebben de boeren zich georganiseerd in een coöperatie. Doel van het project is dat kleine boeren ook kunnen voldoen aan de eisen van een grote supermarkt. Ze werken met hulp van Icco aan kwaliteitsverbetering van het product. De boeren leveren jaarlijks ongeveer 100.000 avocado's.

Eén reactie

  • Elevage

    en als de boeren dan alles voor elkaar hebben volgens de eisen van de AH dan gaat AH weer op zoek naar een andere goedkopere leverancier

Of registreer je om te kunnen reageren.