Home

Nieuws

'Aanmelding Gecombineerde Opgave conform verwachting'

Den Haag – Het aantal inzendingen voor de Gecombineerde Opgave was met 83 procent van de aangeschreven ondernemers conform de verwachtingen.

"De verlengde openstelling van één maand heeft zijn nut gehad", schrijft staatssecretaris Sharon Dijksma van Economische Zaken in een brief aan de Tweede Kamer. Tot en met 15 juni hebben 65.071 ondernemers een aanvraag voor Europese subsidie ingediend. Ook in voorgaande jaren bleken niet alle boeren subsidie aan te vragen. Hieronder vallen bijvoorbeeld hele kleine ondernemers en ondernemers die geen subsidies aanvragen. Daarnaast zijn er ondernemers die tijdens de kortingsperiode hun aanvraag alsnog indienen.

De applicatie voor het indienen van de Gecombineerde Opgave was voor 98 procent beschikbaar gedurende de gehele openstelling in 2015. In 2 procent van de opengestelde tijd was er sprake van een storing.

Of registreer je om te kunnen reageren.