Home

Nieuws

ABZ Diervoeding overweegt vaste contracten met schippers

Nijkerk - ABZ Diervoeding overweegt schippers volgens een vast contract voor het bedrijf te laten varen.

Volgens Arie Griffioen, inkoper en verantwoordelijk voor de aanvoerlogistiek van de coöperatie zou het kunnen dat ABZ hier binnen vijf jaar voor gaat kiezen. "We hebben inmiddels een behoorlijk volume en het wordt naar verwachting de komende jaren steeds moeilijker schepen van deze omvang – vooral kempenaars – te vinden op de markt."
Vervoer over water speelt een grote rol in de aanvoer van grondstoffen voor de verschillende ABZ-mengvoederfabrieken. De vestigingen in Eindhoven, Nijkerk en Stroobos bevinden zich aan vaarwaters en Markelo wordt over water bevoorraad via de eigen overslag in Lochem, en via leveranciers in Deventer en Hengelo. Het gaat bij de inzet van de binnenvaart alleen om de aanvoer van grondstoffen, niet om de verkoop van producten omdat dat meestal om veel kleinere hoeveelheden gaat die met een vrachtauto vervoerd kunnen worden.

"Bij gelijke kosten kiezen we altijd voor het water, het is goedkoper om over water te vervoeren", aldus Griffioen.

ABZ Diervoeding produceert op de verschillende vestigingen in totaal ruim 600.000 ton diervoeders. In 2014 vervoerde ABZ Diervoeding naar alle locaties 255.000 ton over water.

Of registreer je om te kunnen reageren.