Home

Nieuws 2 reacties

AB Texel neemt Butter Group over

Texel – Logistiek bedrijf AB Texel heeft onlangs alle aandelen van Butter Group overgenomen. Met de deal versterkt AB Texel zijn positie als West-Europees marktleider in het vervoer van aardappelen. Ook ontstaat een grote speler in de vervoersmarkt voor graan, wortelen, uien en andere los gestorte producten.

De combinatie omvat 700 voertuigen. Algemeen directeur Dennis Wetenkamp van AB Texel wijst ook op de toegenomen internationale kracht van de combinatie. "Bovendien verstevigen we door de overname ons netwerk in West-Europa waardoor we nog beter kunnen inspelen op de wensen van onze klanten."

In oktober 2014 spraken beide ondernemingen al de intentie tot samengaan uit. De daadwerkelijke overname was eigenlijk gepland voor begin 2015 maar de studie naar de haalbaarheid duurde wat langer dan verwacht. Het samengaan zal naar verwachting geen nadelige gevolgen hebben voor de werkgelegenheid bij de bedrijven.

Butter Group streeft naar continuïteit en kwalitatief hoogwaardige dienstverlening aan zijn klanten in de agrifoodsector, aldus algemeen directeur Marc Nijdam. "Om de kwaliteit van onze logistieke dienstverlening te waarborgen, ben ik op zoek gegaan naar een combinatie waarbinnen dat mogelijk is. AB Texel bleek een logische partner."

Laatste reacties

  • tinus888

    AB is toch van Aware?

  • Jan Cees Bron

    Tinus, dank voor de reactie. Klopt inderdaad, AB Texel behoort tot de A-Ware Food Group.

Of registreer je om te kunnen reageren.