Home

Nieuws 4 reacties

ZLTO-investeringsvehikel uit bijzonder beheer

Den Bosch - Na Vion verlaat ook aandeelhouder NCB Ontwikkeling, eigendom van ZLTO, de afdeling bijzonder beheer van de banken.

Dat bevestigt een woordvoerder. Vion komt door een nieuwe werkkapitaalfinanciering binnenkort uit bijzonder beheer. NCB Ontwikkeling was vanwege de malaise bij Vion ook in bijzonder beheer geplaatst. De woordvoerder zegt dat zonder Vion's nieuwe krediet NCB Ontwikkeling ook uit bijzonder beheer was geplaatst.
Vion leent €100 miljoen van ABN Amro en NIBC Bank. Vion neemt daarmee afscheid van huisbankier Rabobank. Laatstgenoemde plaatste ook NCB Ontwikkeling in bijzonder beheer, al zegt een woordvoerder van ZLTO dat voor zover hem bekend geen sprake was van een hogere rente of andere speciale maatregelen. Over wat wel de exacte gevolgen waren van bijzonder beheer wil ZLTO niet ingaan. Wel zegt de organisatie financieel gezond te zijn.
De financiële situatie bij Vion heeft de afgelopen jaren een grote impact gehad op ZLTO, dat een groot deel van haar vermogen in de vleesgigant had geïnvesteerd. Vion keerde jarenlang een jaarlijks dividend uit van €16 miljoen. Het geld werd onder meer ingezet voor projecten en nieuwe investeringen in de landbouw in het gebied waar de circa 16.000 leden actief zijn. Het dividend viel weg wat ZLTO dwong tot een reorganisatie.

Laatste reacties

 • w v gemert


  Leden ga maar gerust slapen , er is niets aan de hand. Het bijzonder beheer was eigenlijk een foutje van de bank en het heeft geen gevolgen voor ons gehad. Inderdaad leden als je dit gelooft ,slaap dan lekker verder.

 • tikka


  Het echte uitknijpen van de leden gaat nu pas beginnen.

 • Sjaak

  Lees onderstaande link maar eens door.
  Een stukje nostalgie van 'toen was geluk nog heel gewoon......'

  <>

 • John*

  nostalgie

Of registreer je om te kunnen reageren.