Home

Nieuws 21 reacties

Wolf doodt 32 schapen in Noord-Duitsland

Kiel - Genetische proeven hebben aangetoond dat een wolf twee weken geleden in Noord-Duitsland de dood van 20 schapen en 32 lammeren heeft veroorzaakt.

Dat heeft het landbouwministerie van de deelstaat Sleeswijk-Holstein meegedeeld. Een deel van de dieren stierf direct bij de aanval van de wolf, andere moesten vanwege de opgelopen verwondingen worden afgemaakt. De wolf hield huis bij een schapenhouder in de Kreis Rendsburg-Eckernförde. De getroffen ondernemer krijgt schadevergoeding van de overheid. Landbouw- en milieuminister Robert Habeck kondigt aan dat het wolvenbeleid zal worden aangescherpt om te voorkomen dat zich nog meer van deze incidenten voordoen. Het aantal keren dat er wolven zijn gesignaleerd in Sleeswijk-Holstein neemt de laatste tijd toe.

Laatste reacties

 • somporn

  Goed bezig,zijn zulke lieve beestjes,doden alleen maar om te eten.
  Had natuurlijk wel heel erge honger(20 schapen en 32 lammeren),
  maar ja dat is natuur.
  Dat wil natuurlijk iedereen,zo een lief wolfje,beste natuurfreaks.
  Kijk op Wolf frisst Hund in Deutschland! - YouTube.
  Dan zie je ook wat met jou lieve hondje kan gebeuren.
  Maar je zult ze nooit zien,ze zijn zo schuw (Wolven in Uelsen- YouTube)
  Er is niets aan de hand,ga rustig slapen en slaap zacht!

 • gjcamps

  Jetzt gehts loos....

 • veldzicht

  Volgens die natuurmafkezen zouden die wolven toch alleen maar overtollig wild
  verscheuren en opvreten alleen bij hoge uitzondering een kalf of schaap!!!!
  ik geloofde er nooit ene barst van.

 • J@gertje

  Ik ben benieuwd wat wolven 'deskundige' Leo Linnartz hier op te zeggen heeft.
  Die zogenaamde natuur mafkezen hebben nog nooit de waarheid verteld.
  Zo blijkt maar weer....

 • new kids

  Tja, zo heb je een hond en zo heb je geen hond meer.

 • schoenmakers1

  dit is de hoge uitzondering veldzicht

 • wienbemelmans

  Dit heeft ieder normaal denkend mens al voorspeld,alleen mafkezen denken dat ze dat niet doen ze eten alleen een ziek dier als ze honger hebben,hopelijk pakt zo,n wolf wat van hun hondjes dat zou mooi zijn ( nederland te klein ) waar is nu de pvd en wakker dier die moeten het toch opnemen voor die arme schapen.

 • PetervanKempen


  Oorverdovend stil, die zelfverklaarde wolven deskundigen hier.

  Allemaal mafkezen die de kluir besodemieteren.

  Ik hoop echt heel erg dat de eerste wolf die ons land inkomt meteen begint met opvreten van hondjes van brave stadjers, breekt meteen de p uit.

 • Jongman

  De groenen doen nu net of hun neus bloeden. Even niets zeggen is het beste, de zwakkelingen. In hun achterhoofd weten ze natuurlijk wel dat de wolf flinke schade kan veroorzaken. De wolf is niet voor niets 100 jaar geleden verdreven.

 • J@gertje

  Peter #8,
  Dat mocht je willen! 
  Die natuur mafketels is niets te gek en lopen alleen hun eigen ideologie achterna met een heel dikke plaat voor hun kop. Ze hebben schijt aan iedereen.

 • aqwzsx12

  politici zijn ook wolven in schaapsvacht en samen met de zelfverklaarde groenen zou het wel eens aangewezen zijn hun kat, hond of ander lievelingsdier elk voor zich naar ' pierenland ' te helpen. telkens met opschrift:
  ' Hier ben ik, de boze wolf'.

 • hortensia

  ach ja bij ons worden al de lammeren gepakt door de vossen haal ze nu maar elke nacht naar binnen dus ja wat zal zo een wolf gaan doen we leven hier niet in een dierentuin.

 • PetervanKempen


  In Friesland grepen Vossen een paar keer lammeren , die de boer buiten liet naast een Natuurgebied.

  Eeerst was het verhaal: waren honden, dit doen vossen niet,  die eten bessen , wormen, muizen  en vogels, geen grotere (zoog) dieren. Ik citeer hier de zelfverklaarde 'vossen deskundige'  meneer Mulder. Toen werd eea door fotos aangetoond: Nu wordt er twee keer per jaar binnen het Fryske Gea op vossen gejaagd.

  Zelfde kulverhaal over wolven van meneer Linnartz: Wolven eten liever Ree.  Daarom hoor je nu niets van die oplichters en charlatans. NEP deskundigen, en dwepers, dat  zijn het.

 • J@gertje

  @hortensia,
  Geef schade a.u.b. wel op bij het faunafonds en laat de plaatselijke jager dit doen in het SRS (schade registratie systeem)
  Provincie en faunafonds zijn zijn namelijk gek op schadehistorie om zo de faunabescherming een slag voor te zijn met het verlenen van ontheffingen.

 • PetervanKempen


  @ alle boeren die dit lezen: Laat alsjeblieft ALLE schade door Fauna dus woekerende ganzen, kraaien, vossen, duiven ., eenden en zo voort door je jager MELDEN in het Schade Registratie Systeem. <span style='text-decoration: underline;'>Je kunt het ook zelf doen.</span>

  Daarmee ben je de anti's inderdaad te snel af. DOE HET NU. De jager die je hebt heeft genoeg motivatie om daar mee VOOR JOU, BOER, aan de slag te gaan want die weet dat men ons in de nieuwe wet natuur definitief de nek wil omdraaien.

  #14 , Jagertje, Heeft 100% gelijk dat dit helpt. Men hoopt dat jullie hier te beroerd voor zijn om die inspanning te (laten) doen. Redenatie: 'Niets gerapporteerd = niets aan de hand.' Geef ze ongelijk!

 • ohzo

  In Viborg ( Denemarken) struinde een wolf doodleuk voorbij een kindercreche... Wachten op ongelukken.

 • lammetje


  Jagertje heeft idd gelijk, alleen wel eerst ff erdoor zien te komen met schademelding bij faunafonds. Dit word je zo lastig mogelijk gemaakt, Dan ff 300 euro behandelingskosten overmaken en dan maar afwachten. Maar T moet wel want anders zegt men er komen geen meldingen binnen. TE TRIEST VOOR WOORDEN

 • J@gertje

  Lammetje, je kan ook schade opgeven bij het SRS. Alleen kun je hier geen schadevergoeding aanvragen.
  Maar hier wordt alle schade in kaart gebracht. Dus voor kleine schades is het simpel door te geven.
  Voor o.a. wolven en dassenschade berekend het faunafonds geen €300.-

 • info104


  Een hond overleeft zulke aanrandingen niet dus een wolf en een vos hoeft dit ook niet te overleven regels zijn regels, als een automobilist links gaat rijden krijgt hij of zij zeker trammelant. 

 • koestal

  Natuurmafkezen zeggen ,,De natuur moet z,n gang gaan'

 • somporn

  Koestal:Natuurmafkezen zeggen ,,De natuur moet z,n gang gaan'
  maar wel bij een ander in de achtertuin,niet bij hun zelf natuurlijk.
  Moet natuurlijk wel leuk blijven!

Laad alle reacties (17)

Of registreer je om te kunnen reageren.