Home

Nieuws 2 reacties

Voor deel regels geldt 15 mei wel als inleverdatum

Assen – De datum 15 mei blijft voor meerdere regelingen de uiterste inleverdatum. Zo geldt voor de aanvraag 'fosfaatdifferentiatie' wel uitstel tot en met 15 juni.

De aanvraag is onderdeel  van de Gecombineerde Opgave waarvoor ook de uiterste inleverdatum is verlengd naar 15 juni. Maar de grondmonsters om een lage fosfaattoestand aan te tonen moeten wel uiterlijk 15 mei vastgesteld zijn volgens RVO.nl.

Voor de zogenoemde stikstofdifferentiatie blijft 15 mei de uiterste inzenddatum van de aanvraag. Boeren die tarwe, gerst, suikerbieten en fritesaardappelen telen op klei mogen dan extra stikstof gebruiken. Voorwaarde is dat ze hogere opbrengsten hadden dan de gemiddelde opbrengsten voor deze gewassen. De extra stikstofnorm per hectare varieert van 15 tot 30 kilo.
Uitstel geld wel voor een ander formulier dat van belang is voor veehouders: het formulier 'Opgave Diergezondheidsfonds'. Het formulier is van toepassing voor houders van runderen, varkens, kalkoenen, eenden, schapen en geiten. Met een kruisje moeten ze aangeven of ze in aanmerking willen kunnen komen voor maatregelen ter preventie van dierziekten in de periode 15 mei 2015 tot 15 mei 2016.

Om problemen te voorkomen is het devies om per regeling goed te checken wat de uiterste inleverdatum is.

Laatste reacties

  • schoenmakers1

    waarom makkelijk doen als het ook moeilijk kan

  • koestal

    ik vraag alles netjes aan ,ze willen ook alles weten

Of registreer je om te kunnen reageren.