Home

Nieuws 5 reacties

Vlees in groenten Bonduelle

Lille – Bonduelle verwerkt in zijn diepvries- en conservengroenten kleine hoeveelheden vleesbouillon. De Franse fabrikant zal dat op de etiketten vermelden maar kan daarmee niet vermijden dat de ontdekking tot veel ophef leidt.

In 17 producten wordt tot 0,5 procent aan extracten van kip, rundvlees, varkensvlees of lamsvlees verwerkt, heeft Bonduelle meegedeeld. Daarbij gaat het om een breed gamma, uiteenlopend van extra fijne sperciebonen tot griekse champignons voor zowel diepvries als conserven. Volgens het bedrijf gebeurt er niets illegaals: ''We houden ons volledig aan de Franse regelgeving op dit gebied.''

Bonduelle komt met de verklaring nadat de aanwezigheid van vlees was gemeld op een Franse site van vegetariers, Vegemag. De mededeling heeft op sociale media tot veel kritiek geleid, vooral van groeperingen die bepaalde vleessoorten niet mogen eten. Bonduelle heeft daarop inderhaast bij haar productinformatie op internet toegevoegd dat die 'niet geschikt zijn voor vegetarische regimes'. Binnen zes maanden moeten ook de etiketten van alle betrokken producten van die informatie zijn voorzien.

Laatste reacties

 • trijnie

  Weet wat je eet.Zo zie je maar weer, ook dit is sjoemelen.
  Als je groente koopt, moet het groente zijn en niet van alles toevoegen wat er niet in hoort.
  Voor veel mensen geen bonduelle meer.

 • somporn

  Alles wat men tegenwoordig koopt zit rommel in,overal E nummers en zogenaamde smaakversterkers.Kip met zoutwater,vis geglaceerd met water,enz,enz.
  Je koopt een kilo en houdt 500gram vlees over,duur water!!
  Maar ja,het meerendeel is te lui om zelf wat te bereiden,groentesoep uit een pakje,aardappelpuree uit een pakje????

 • Elevage

  gewoon verse groente, dan weet je zeker dat er niets in zit dat er niet in hoort, of dat je er niet in wil hebben.

 • agro1


  alles wat van het land komt is van prima kwaliteit. het wordt zelfs excellent, als de onbaatzuchtige industrie er zijn zegenrijke en onmisbare verrijkingen aan toevoegt. zou niet anders meer willen.

 • aqwzsx12

   een kikker of muis in de spinazie is het lekkerste wat er is: houden zo.
  Bonduelle, goe bezig, de vegatariers krijgen terug een blos op de wangen!

Laad alle reacties (1)

Of registreer je om te kunnen reageren.