Home

Nieuws 4 reacties

'Verscherpt toezicht in slachthuizen werkt'

Den Haag - NVWA meldt in het jaarverslag 2014 goede resultaten te boeken met de strengere toezicht in slachthuizen.

NVWA heeft vooral ingezet op verbetering van hygiëne en dierenwelzijn bij de aanvoer en slacht van varkens en runderen. De eerste resultaten zijn zeer bemoedigend, meldt de organisatie in het jaarverslag. Zo nam bezoedeling - vervuiling door bijvoorbeeld mest en haren - tijdens de slacht van zowel varkens als runderen fors af sinds de start van het programma.

Laatste reacties

 • Hogman1

  Als ik een oordeel over mijzelf mag vellen ben ik oooook geweldigggggggggg.
  Helaas doe ik het wel minder dan voor 35 eurows per kwartier.

 • famtillemans1

  zichzelf geweldig vinden inderdaad dat bevestigd de egoïstische mentaliteit van veel van de mensen die daar werken, hoe belangrijk ze zich vinden. Wij boeren weten wel beter.

 • agratax2

  Als dit verslag op waarheid berust, moeten de slachthuizen en de mensen die daar werke zich de ogen uit de kop schamen. Met veel controle kan het werk wel volgens afgesproken protocollen, maar zonder dit toezicht wordt er met de pet naar gegooid. Welk een mentalitiet heerst er op de werkvloer en in de kantoren, dat men zijn eigen werk niet fatsoenlijk kan doen, als geen stokken achter de deur staan. Nederland is wel erg diep gezonken als het gaat over werkethos. Ik wil hier niet direct de werkvloer de schuld geven, maar meer de leidinggevende, zij hebben een voorbeeld functie. Wel flinke bijschrijvingen op de bank elke maand, maar de werkvloer de kans geven het werk goed te doen ho maar, daar moeten het geld veslindende overheidscontrole apparaat voor in werking worden gesteld. 

 • zon


  @agratax2,dit soort verslagen is ervoor om zichzelf op de borst te kloppen.wanneer ze het niet goed doen hoor je niks.
  De slager mag zijn eigen vlees niet keuren maar de NVWA mag in zijn jaarverslag dat wel.

Of registreer je om te kunnen reageren.