Home

Nieuws

Tot september waarschuwt NVWA enkel vervoerders vaste mest

Nijkerk - De NVWA zal tot 1 september 2015 mesttransporteurs van vaste mest alleen waarschuwen als zij nog niet voldoen aan de nieuwe, strengere vervoersregels voor vaste mest.

Sinds 1 april 2015 dient bij het vervoer van vaste mest nieuwe apparatuur voor AGR/GPS gebruikt te worden. Maar vanaf 1 september 2015 zal de NVWA daadwerkelijk gaan handhaven op het gebruik van de nieuwe AGR/GPS bij het vervoer van vaste mest. Dat heeft staatssecretaris Sharon Dijksma (Economische Zaken) laten weten aan Cumela, blijkt uit berichtgeving op de website van brancheorganisatie voor loonwerkers en mestdistributeurs. Tot 1 september 2015 geldt er een overgangstermijn en zal de NVWA alleen waarschuwen als de nieuwe AGR/GPS voor vaste mest nog niet aanwezig is.

Oorspronkelijk zou de verplichting per 1 januari 2015 ingaan, maar dat kregen de mestvervoerders niet geregeld. Dijksma heeft de mesttransporteurs daarop drie maanden extra tijd gegeven om aan de regels te voldoen. Nu krijgen de mesttransporteurs respijt tot 1 september.

Of registreer je om te kunnen reageren.