Home

Nieuws

Tientallen schademeldingen door noodweer

Doetinchem - Het noodweer dat tijdens Bevrijdingsdag over Nederland trok, heeft enkele tientallen schademeldingen in de agrarische sector opgeleverd.

Dat melden verzekeraars desgevraagd. De meeste meldingen kwamen binnen bij Vereinigte Hagel. Het gaat om 35 gevallen van hagelschade in akkerbouwpercelen in Flevoland en Noordoost-Nederland. Uien en bieten zijn het vaakst beschadigd, maar ook koolzaad en graan worden genoemd. Agriver kreeg tien schademeldingen binnen, waarvan acht hagelschades in bieten en twee stormschades in de glastuinbouw. volgens Interpolis valt de schade mee. De verzekeraar spreekt van 'een tiental' puur agrarische meldingen wegens storm en hagel, maar grote schades zouden daar niet bij zijn.

Of registreer je om te kunnen reageren.