Home

Nieuws 16 reacties

Siem Jan Schenk van LTO Noord naar Hoogheemraadschap

Zwolle - LTO Noord Voorzitter Siem Jan Schenk stelt zich niet beschikbaar voor een tweede termijn als voorzitter. Na vier jaar voorzitterschap bij de grootste regionale belangenbehartigingsorganisatie voor boeren kiest hij voor een functie in het dagelijks bestuur van het hoogheemraadschap in Noord Holland. Schenk is nu nog kandidaat hoogheemraad en wordt naar verwachting 13 mei aanstaande benoemd.

De functie als hoogheemraad is inhoudelijk en voor wat betreft tijdbeslag niet te combineren met het voorzitterschap van LTO Noord volgens LTO Noord. Daarom legt Schenk op 18 augustus, als zijn eerste termijn als voorzitter erop zit, zijn functie neer. Schenk heeft in LTO Nederland verband de portefeuille Ruimtelijke Ordening onder zijn hoede. Hieronder valt ook het onderwerp 'Water'. Dit onderdeel zal hij per direct overdragen aan een andere bestuurder, ter voorkoming van mogelijke belangenverstrengeling.

"De afgelopen vier jaar heb ik met veel passie en plezier mijn voorzitterschap bij LTO Noord ingevuld", laat Schenk weten. "Het was niet altijd even gemakkelijk, want er is in deze periode veel gebeurd. Zo hebben we een reorganisatie van de werkorganisatie achter de rug die veel impact heeft gehad. De organisatie heeft dit echter goed opgepakt. Er wordt efficiënter gewerkt en ik kan stellen dat ik een financieel gezonde organisatie achterlaat met een goed toekomstperspectief."
Schenk kijkt tevreden terug op zijn bestuursperiode. "Binnen mijn portefeuille Ruimtelijke Ordening is behoorlijk wat resultaat geboekt. Op het gebied van water hebben we bijvoorbeeld de nodige gelden weten binnen te halen voor het Deltaplan Agrarisch Waterbeheer. Een mooi project waarmee boeren werken aan kwalitatief beter water en voldoende water voor de toekomst."
Schenk blijft nog tot 18 augustus actief bij LTO Noord, maar een aantal taken neemt vice-voorzitter Annette van Velde over. De procedure voor het voorzitterschap zal nog voor deze zomer worden opgestart. Schenk was eerder voorzitter van LTO Melkveehouderij.

Laatste reacties

 • japke33

  hij verlaat het schip

 • gerjan slingenbergh

  @ japke Volgens mij een zinkend schip.

 • boeren

  Zo langzamerhand begint iedereen eieren voor zijn geld te kiezen als het niet bij LTO is dan is het wel bij RFC. Waar gaan we heen???

 • tonny60

  Kan altijd nog bedrijfsleider HOF vAN SAKSEN worden want daar zit ook veel boerengeld

 • W Geverink

  Hof van Saksen is voor een zacht prijsje naar Landal gegaan. Landal heeft geen LTO 'experts' nodig om van dat park een succes te maken  

 • Heijdravleesvee

  had er beter voor kunnen zorgen dat de boeren in de hedwige polder geen natte voeten krijgen.

 • koeboertje

  We moeten blij zijn dat er een agrarier in het db van het hoogheemraadschap gaat zitten, anders gaat iemand uit de stad zich bemoeien het waterpeil !

 • .....

   koeboertje hij gaat daar vast niet voor de agrariers zitten, hij zit daar vooral voor zichzelf

 • mbm

  Koeboertje heeft gelijk: een ervaren agarisch bestuurder is erg belangrijk, vooral in een zo verstedelijkt gebied als Noord Holland. We moeten dan ook blij zijn met deze benoeming en hopen dat hij het net zo goed gaat doen als zijn voorganger, C. Mantel. 

 • japke33

  @boeren, mijn gedachte precies. Ik snap het niet hoor, hebben ze eindelijk bereikt waar ze jaren voor gestreden hebben, zoeken ze een andere baan.
  Hier klopt iets niet! En zij weten wat.

 • HJ O R

  Japke, ik zal je wakker schudden, SJ en de hoge heren van FC hebben jaren gepleit voor afschaffing van de superheffing, bij SJ viel zelfs het woord BEVREIDINGSDAG.
  Nu ze door krijgen dat Sieta gelijk krijgt stappen ze op.
  Ten tijde van het melkqotum lag heel Europa aan de ketting, nu alleen nog de NL boer.

 • gjh

  ik wist niet dat ze daar mensen zonder ruggegraat zochten !!

 • hornblower

  'Onze 'Siem Jan heeft er toch niet voor gekozen om bij Prorail te gaan werken als baanwerker. Iets wat LTO wel voor een tijd terug opperde voor armlastige boeren,   .Deze waren het werken onder zware omstandigheden  en op nachtelijke uren  wel gewent , aldus de LTO toen. Nee dit verdient makkelijker , en wie denkt dat hij er voor de ( blijvende )  boeren zit , ik denk meer voor zn eigen .

 • gjh

  je zou zeggen schenk waarom ruim je eerst je rotzooi thuis niet op voor je aan dit lullig baantje begint.

 • boeren


  @controleur Dus het komt er op neer dat die personen meer weten dan de gemiddelde NL boer, of ze houden jullie aan het lijntje van groter en groter. Wisten zij al langer dat er wat voor het quotum in de plaats zou komen??
  Alle EU landen die derogatie hebben die komen bij de volgende ronde ook wel aan de beurt denk ik. Zelf denk ik dat de EU met de derogatie veel in de hand kan houden qua melkhoeveelheid ik weet wel dat het pas over een aantal jaar is maar toch. Het worden nog spannende jaren.

 • japke33

  @ controleur, ik weet al jaren dat Sieta gelijk heeft! En Schenk ook, alleen was dat zijn eer te na.

Laad alle reacties (12)

Of registreer je om te kunnen reageren.