Home

Nieuws 3 reacties

SGP: uitstel alle onderdelen Gecombineerde Opgave

Den Haag – De SGP vindt dat de indieningstermijn voor alle onderdelen van de Gecombineerde Opgave moeten worden uitgesteld naar 15 juni.

Uit onderzoek van melkveehoudersvakbond NMV blijkt dat niet voor alle onderdelen de uitgestelde datum van 15 juni in plaats van 15 mei geldt, terwijl boeren hier wel vanuit gaan.

Een groot deel van de boeren blijkt de gecombineerde opgave nog niet te hebben ingevuld. SGP vindt dat het ministerie coulant moet zijn met de indieningstermijn van regels waarvoor de uiterste termijn wel op 15 mei is gehandhaafd. Dat geldt bijvoorbeeld voor het indienen van grondmonsters om een lage fosfaattoestand aan te tonen of voor aanvragen voor de zogenoemde stikstofdifferentiatie voor tarwe, gerst, suikerbieten en fritesaardappelen op klei.

Laatste reacties

 • agro1


  nee he, niet doen hoor. het zou eens werkbaar kunnen worden. keer terug op uw dwaalwegen. blijf alles lekker versmoren in gecompliceerdheid.

 • glaasje

   SGP doe er wat aan dat je die stomme opgave niet meer hoeft in te vullen. Of in ieder geval heel wat minder moet invullen. Maak die hele papieren / computer last eens  minder, Het is gewoon elk jaar verschrikkelijk om die opgave in te vullen, elk jaar komt er weer wat bij, nooit eens minder of makkelijker. Boeren wachten er volgens mee  omdat iedereen er een hekel aan heeft om hem in tevullen. Dit jaar helemaal erg wat de overheid allemaal wil weten.

 • kenmvdwind

  Helemaal mee eens glaasje. We hebben ook nog meer te doen als de gecombineerde opgave in te vullen; het is niet in een avondje gebeurt. Ik snap de advertenties in Boerderij ook niet: iemand buiten met z'n laptop tussen de koeien. Ik kan niet zonder ordners de opgave invullen en heb dit jaar al drie gebeld omdat ik ergens niet uit kwam. Wie die vragen bedenkt????
  Wat mij trouwens opvalt is dat de slotenmarge verdwenen is, die telde mee bij de toeslagrechten en is nu helemaal verdwenen, dat gaat dus betekenen dat iedereen weer minder oppervlakte heeft!

Of registreer je om te kunnen reageren.