Home

Nieuws 6 reacties

'Recordaantal kiloknallers in de aanbieding'

Den Haag - Nog niet eerder hebben supermarkten zoveel gestunt met goedkoop vlees als in de eerste drie maanden van dit jaar.

Het aantal 'kiloknallers' bij grootgrutters steeg in het eerste kwartaal met 18 procent vergeleken met dezelfde periode vorig jaar. Dat meldt dierenwelzijnsorganisatie Wakker Dier in een dinsdag verschenen kwartaalrapport.

"Onbegrijpelijk, want in januari stemde een meerderheid van de Tweede Kamer nog voor een motie tegen het stunten met goedkoop vlees. Toch gaan de grootgrutters gewoon door met prijsoorlogen en actiestickers op plofkip, industrievarken en melkkoe'', aldus Wakker Dier.

Volgens de organisatie gaat gestunt met vlees ten koste van de volksgezondheid, dierenwelzijn en een eerlijke prijs voor de boeren.

Supermarktkoepel CBL is het niet met de actiegroep eens. "Wakker Dier koppelt twee zaken aan elkaar die niets met elkaar te maken hebben. Dat een product in de aanbieding is, heeft niets te maken met dierenwelzijn.'' De supers wijzen er op dat eigenlijk alle soorten producten meer in de aanbieding zijn geweest. "Net als pindakaas, chips etc. is ook vlees in de aanbieding. Ook vlees met het Beter Leven Keurmerk'', aldus het CBL.

Wakker Dier onderzoekt sinds 2011 de aanbiedingen van de zeven grootste supermarkten, AH, Jumbo, C1000, Dirk, Plus, Lidl en Aldi. Een kiloknaller is industrievlees met een kiloprijs van minder dan 4,12 euro. Dat is de gemiddelde prijs van kattenvoer.

Supermarktketen PLUS presteert volgens Wakker Dier het slechtst, met een groei van het aantal kiloknallers met 34 procent. Ook Albert Heijn, met gemiddeld twee plofkipaanbiedingen per week, en C1000 zorgden volgens de dierenrechtenorganisatie voor teleurstellingen in het afgelopen kwartaal.

Wakker Dier dier zegt deze zomer "groots campagne te gaan voeren'' tegen de grote vleesstunters.

Laatste reacties

 • schoenmakers1

  toch mooi dat de supers een goedkoop product aanbieden aan de klanten, het enige wat ze doen is zelf wat marge inleveren, hier kan toch niemand op tegen zijn als je een beetje normaal verstand hebt

 • pinkeltje


  Wat mij betreft mogen ze het ook wel gratis uitdelen. Ga ik meteen voor een heel jaar voorraad halen. Het zou mooi zijn als het anders was maar het is een illusie om te denken dat als de supermarkt de spullen maar lekker duur in het schap legt dat dan de primaire producent daar dan lekker veel van mee krijgt. Vervolgens wordt de consument toch al jarenlang door de politiek voorgehouden dat er zoveel mogelijk privatisering moet zijn - zie het recente versoepelen van voorwaarden aan aan taxi - opdat de consument zoveel mogelijk te kiezen heeft en vooral zo goedkoop mogelijk geholpen wordt? Sloop de crisis! toetert Annemarie van Gaal. En consumentenprogramma's met mevrouw Hertsenberg voorop zitten er bovenop om consumenten duidelijk te maken dat ze echt geen cent meer moeten betalen dan nodig is. Laat die kiloknallers maar komen!

 • somporn

  Dat een product in de aanbieding is, heeft niets te maken met dierenwelzijn.''
  Dat is de belangrijkste zin en als politicus is het natuurlijk met een salaris van een ton ook makkelijk lullen dat het wel wat duurder mag.
  Maar de rijkste lui zijn de grootste vrekken of zoals ze in het oosten zeggen:
  ze vreten hun eigen stront nog. (zo zuinig)

 • John*

  als wakker dier vlees gaat promoten en de vraag stijgt komt er minder vlees in de aanbieding. Kiloknallers zijn t resultaat van de acties van wakker dier.

 • drevanhelmond1


  Als het aan wakker dier licht eten wij gras ,en word er niet een dier meer geboren in de landbouw!

 • verzekering

  begrijp niet waar men zich druk om maakt.
  Gewoon doodzwijgen die Wakker Dier fanaten.
  Als we nu eens helemaal niet meer zouden reageren op hun acties en gewoon doorgaan en totaal geen discussie met ze aangaan , dan sterft het een stille dood.
  Echter doordat we steeds maar reageren op die extremisten komen ze steeds weer in het nieuws en daar gaat het ze om. Doodzwijgen dus die groepering

Laad alle reacties (2)

Of registreer je om te kunnen reageren.