Home

Nieuws 25 reacties

PvdD wil ritueel slachten verbieden

Den Haag - De Partij voor de Dieren (PvdD) gaat opnieuw een wetsvoorstel indienen om ritueel slachten te laten verbieden.

Dat zegt de nieuwe PvdD-senator Christine Teunissen zaterdag in het AD.

Een eerder plan van de partij voor een verbod op ritueel slachten sneuvelde in 2012 in de Eerste Kamer. Het zou de vrijheid van godsdienst te veel inperken.

Deze keer kan het wetsvoorstel het wel halen, denkt Teunissen op basis van de gewijzigde stemverhoudingen in de Eerste Kamer. Om aan de bezwaren van destijds tegemoet te komen, wordt het plan iets aangepast.

Laatste reacties

 • alco1

  Dan zal het weer allemaal illegaal worden.

 • Marco22

  Hier verbieden maar in buitenland niet.

 • LUCTOR


  PvdD wil al het slachten wel verbieden zodat de vlees etende NLer als alternatief de vegaburger krijgt voor geschoteld hoe heet die slager ook al weer?

  Maar zag wel liever dat de huidige moderne slacht metodiek de enige toegestane methode was. Zoals meerdere gebruiken uit de Koran naar huidige maatstaven wordt vertaald zo zou het zgn ritueel slachten ook aan deze tijd kunnen worden aangepast.

 • podolski


  Ritueel slachten is alleen goed mogelijk bij kleine dieren zoals geiten. Runderen zijn veel te groot en moeten eerst (op een vervelende manier) tegen de grond gewerkt worden voordat ze de halssnede kunnen krijgen. Als moslims traditioneel willen slachten moeten ze ook eten wat ze traditioneel aten, en dat zijn geiten en bokken.

 • trijnie

  We moeten van die walgelijke I.S. methodes af.
  Wat dit betrefd moeten de nieuwe nederlanders zich maar aanpassen aan onze normen en waarden.
  Heel veel moet kunnen maar deze onbeschaafde manier van doen gaat te ver.

 • alco1

  @Trijnie. Ik denk dat jij ook iemand bent van: 'Zielige boot vluchtelingen, we kunnen hen toch niet aan hun lot overlaten'.
  Ik ben benieuwd naar je daadkrachtige oplossing.

 • pinkeltje


  Bij het NOS journaal zijn ze wel zo flink dat ze zich door de iman laten voorschrijven dat hij niet wordt geïnterviewd met de moskee op de achtergrond. Maar de Iman was heel tevreden over Nederland. Een heel rechtvaardig land hoorden we hem zeggen. De teller staat op dit moment op 4.000 vluchtelingen per 24 uur die door de Marine aan land wordt gebracht. Pfff....

 • PetervanKempen


  terug naar het topic.

  Ritueel slachten moet kunnen, de enige aandachtspunten moeten zijn dat het betreffende dier niet extra lijdt.

  Vergeleken met schietmaskers en de drukte die uitgaat van het huidig massaal slachten op de wetteliojk goedgekeurde wijze kan ik niet inzien dat het doorsnijden van de halsslachader met een vlijmscherp mes dan niet mag of moet kunnen. Let wel een vlijmscherp mes.

  Het geeft wel geknoei met bloed , immers het dier bloedt zeer snel leeg en overlijd door zuurstof gerek en optredende hgersen en hart inactiviteit.

  Maar in 2 minuten tijd is het dier verdoofd, bewusteloos  en op weg naar het hiernamaals( voor zover aanwezig)

  Het klinkt wat Kil.

  Maar Marianne bespeelt, als apostel van de veganisten,  weer eens de onderbuikse harten van teerhartige dieren liefhebbers, En die staan daar wijd open voor, want redenatie is niet hun sterkste punt. Verder zijn ze wel lief hoor Trijnie.

 • trijnie

  Bootvluchtelingen en ritueel slachten.....Tja als we vooruit gaan denken heeft het met elkaar te maken. Maar zover in het voren denken hoeft voor mij nog niet.
  En ja, we kunnen vluchtelingen niet aan hun lot overlaten maar we zouden wel een wet inkunnen bouwen dat ze niet voorgoed asiel krijgen en tzt gedwongen kunnen worden hun land weer op te bouwen voor zover mogelijk
  Daarbij zijn we te soft voor mensen die zich niet enigszins aan willen passen. En dat begint al met islamitische scholen. Er zou een school voor iedere gezindte moeten zijn.
  Ik ben bang dat we steeds meer een twee-deling krijgen in Nederland met zij en wij en dat kan onverkwikkelijke vormen aannemen.

 • LUCTOR


  @trijnie Een school voor ieder gezindte begint daar alle ellende niet mee?@vankempen het is volledige onzin om een dier bij volledig bewustzijn te doden met de halssnede omdat het dan leeg zou bloeden dat gebeurd ook als het eerst bedwelmd wordt met een schietmasker het verschil is dat het dier in een fractie van een seconde buiten bewust zijn is. Zo zouden ze ook een onthoornd rund niet mogen eten omdat deze volgens de Islam verminkt is maar gebeurd wel. Afschaffen al deze dubbelzinnige rituelen en ook geen aparte scholen meer voor welk gezindte ook. Het is aan de ouders welke geloofs overtuiging ze hun nageslacht willen mee geven een school is bedoeld voor educatie en daar hoort ook theologie bij maar niet in een bepaalde richting.

 • veldzicht

  @luctor,het zou beter zijn als niemand meer een geloof heeft,al eeuwen lang hebben de mensen elkaar  de hersens in geslagen om reden dat ze zich niet houden aan wat een of andere onduidelijke profeet heeft beschreven op een steen of stuk perkament,ik weet het ook niet zeker (geen ervaring) maar ben bang dat er niks is na de dood.

 • joohoo

  Esther wat is jou affiniteit met landbouw????.
  Om als senator iets te kunnen bijdragen zul je iets in de zin van een opleiding moeten laten zien over voedsel dan wel dierhouderij.
  Of hebben we hier weer met iemand van doen die alleen de krant leest in een koffiepot staard , en een opleiding geschiedenis heeft afgerond???.

  Dat het de vorige keer wel werdt aangenomen door de 2e kamer maar niet door de eerste had puur te maken met de luiheid van Thieme om het een en ander toe te lichten.

 • VLBD

  De meest extreme oordelen over ritueel slachten worden gegeven door personen die weinig weten over hoe ritueel slachten op een uitermate verantwoorde manier uitgevoerd kan worden. Er zijn productielijnen beschikbaar (30-60 per uur) voor runderen en kalveren met een box, waarin de dieren pijnloos worden gefixeerd; vervolgens met een druk op een knop 180 graden gedraaid en de halssnede onmiddelijk daarna wordt gedaan met een scherp mes. Het dier verliest in 10 seconden het bewustzijn. De veterinaire faculteit van de universiteit Hamburg heeft hierover onderzoek gedaan. Twee weken voor de slacht werden electroden geplaatst in de hersenen om pijn en bewustzijn te meten. Daaruit bleek dat het 'pijnsignaal' later in de hersenen van het dier ariveert dan het moment van verlies van bewustzijn.
  In sommige landen (bijvoorbeeeld Australië) verlangt men verdovingsaparaten waarbij geen pin door de schedel gaat zoals bij niet ritueel slachten. Of dit 'humaan' is kan men zich afvragen omdat dan bij het slachten van stieren vaak het dier onvoldoende/niet bewusteloos wordt met alle gevolgens vandien.
  Ing. Bert van Laer
  Consultant vleessector.

 • info36

  Van alle reacties zijn de reacties van Trijnie de enige die in dit geval getuigen van visie!

 • trijnie

  @Luctor ik ben schijnbaar niet duidelijk geweest over de scholen. Ik bedoelde 1 openbare school voor iedereen. Geennaparte katholieke of moslim of atheist of wat dan ook.
  Gewoon alles bij elkaar en de geloofsovertuiging thuis.
  Door al te beginnen bij de kinderen in hokjes te duwen, begint de ellende al.

 • PetervanKempen


  Hallo allemaal, het ging over Thieme dioe een verbod op ritueel slachten wil verbieden.

  #13 VLBD heeft er blijkbaar nog meer verstand van dan ikke, maar we zeggen dus hetzelfde: als het dier bewezen snel op weg gaat naar het hiernamaals zal het me een biet schelen of dat ritueel slachten heet.

  En wat andere geloven betreft ben ik redelijk verdraagzaam en vindt dat alles mag zolang je een ander er niet toe wil dwingen.

  En juist dat laatste, daar verdenk ik de typoetjes Thieme van: die popemlen van ongedulfd om via allerlei oplichting , misleiding en manipulaties de maatschappij vegetarisch te maken , in haar geval misbruikt ze dierlen liefhebbers die met hun hart denken. Daar kan ik wel zo verschrikkelijk nijdig om worden....Heb de tweede wereld oorlog bestudeerd:de nazis hebben het hele duitse voilk en alle meelopers ook op die stiekeme manier geindoctrineerd tegen joden als Thieme en co tegen vleesproducenten doen. Zie de film : de eeuwige jood,  of Jood Suss, ik heb er maar een woord voor :BAH walgelijk,  dat spelen op onderbuik gevoel van emotionele mensen als Trijnie, met een eigen agenda. (Deze verdraagzaamheid is niet steun aan IS , die barbaren lust ik rauw bij een bakkie slappe thee.)

 • Lie

  Vraag me af hoeveel van de reageerders zelf ritueel slachten hebben gezien, zelf zie ik meer dan 150 runderen per dag geslacht worden.
  Dat scherpe mes is meestal niet scherp genoeg met name wanneer de koeien wat ouder zijn is de huid een stuk stugger. Het slachthuis heeft daardoor besloten in samenwerking met de islamitische organisatie om de dieren eerst te verdoven met een penetrerende slachthamer en daarna de neksnede te maken. Het vlees gaat als halal vlees de markt op en wordt wereldwijd verkocht. Met andere woorden ritueel slachten betekent niet altijd zonder verdoving geslacht.


 • haam

  In onze geciviliseerde samenleving  zou ritueel slachten direct verboden moeten worden    hierbij vergelijk ik een noodslachting van 20 jaar geleden met zoals het nu gaat  eerst schieten dan pas snijden  .   En niet blijven vasthouden zoals het ooit geweest is  .Kerk en staat zijn ook ooit gescheiden   dus word het nu tijd voor  '' kerk ''   en slachten

 • trijnie

  Hallo Peter van Kempen, het ging over ritueel slachten en niet over typetjes als Thieme.
  Ook jij neemt een zijpad.....

 • trijnie

  Hallo Peter van Kempen, het ging over ritueel slachten en niet over typetjes als Thieme.
  Ook jij neemt een zijpad.....

 • DJ-D

  Nou ik denk dat het onderwerp misschien wel ritueel slachten is. Maar Thieme gooit gewoon weer wat de wereld in om stemmen van pvda (staan op 9 zetels) groen links (nieuwe leider) en met name pvv (doet het nu goed ivm tegengas op islam. Wat zij nu ook probeert. Emotie politiek waarvoor nu meer kans is dan 2 jaar geleden. 

 • sprinkler

  Waarom moeten dieren lijden onder de hersenspinsels van deze 'gelovigen' ????
  Afschaffen dus.

 • japke33


  We zijn hier in Nederland, en daar hoeft niet ritueel geslacht te worden. Als je dat perse wilt, doe je dat maar in je eigen land. Aanpassen aan Nederland lijkt me met dit slachten een mooi begin van de integratie. En anders eet je maar geen vlees!

 • veldzicht

  Van mij hoeft het ook niet dat ritueel slachten,alleen vreemd  dat als je geen moslim bent, of de ware moslim,  je  de PvdD niet hoort als die I.S.barbaren
  die mensen op een afschuweliijke wijze vermoorden,telt voor hun een mensen leven dan niet? • koestal

  doe maar een boerka op,dan is het echt

Laad alle reacties (21)

Of registreer je om te kunnen reageren.