Home

Nieuws

Onderzoek naar doden door mesttank op spoor

Ibbenbüren – Het Openbaar Ministerie van Münster doet strafrechtelijk onderzoek naar een boer in het Duitse Ibbenbüren wiens giertank een dodelijk ongeval met een trein veroorzaakte.

Bij het treinongeval zijn zaterdag een machinist en een passagier van een trein omgekomen nadat de trein op een mesttank was gebotst. Het ongeluk gebeurde in Ibbenbüren, over de grens bij Enschede.

De 23-jarige chauffeur van de trekker die voor de mesttank stond bleef ongedeerd. De tank was op de spoorwegovergang los gekomen van de trekker, nadat deze vast was komen te zitten in de rails. De chauffeur heeft de trein nog geprobeerd te waarschuwen, maar dat mocht niet baten. De trein botste vol op de tank en reed daarna nog ruim 200 meter door. Bij het ongeval raakten naast de twee dodelijke slachtoffers twintig mensen gewond. Hulpdiensten rukten met groot materieel uit.
Het Openbaar Ministerie van Münster doet strafrechtelijk onderzoek naar de boer. Hij wordt verdacht van gevaarlijk handelen op een spoorweg, doodslag en letsel door nalatigheid. De trekker en resten van de giertanks zijn in beslag genomen. De techni­sche recherche onderzoekt de koppeling tussen de trekker en de mesttank. Ook wordt onderzocht hoe snel de trein reed en of de alarminstallatie op de over­gang goed gefunctioneerd heeft. Het OM verwacht dat het onderzoek nog wel even duurt. De boer is maandag gehoord.

Of registreer je om te kunnen reageren.