Home

Nieuws

Nuscience neemt Nutrifarma in Brazilië over

Drongen – Agrifirm-dochter
 Nuscience koopt het Braziliaanse Nutrifarma. Volgens Agrifirm versterkt de specialiteitendivisie door de ‘belangrijke overname’ zijn positie in de strategisch belangrijke markt.

Nutrifarma werkt vanuit het zuiden van Brazilië waar het zwaartepunt ligt van de grote intensieve veeteelt in Brazilië.
 Nutrifarma levert premixen, concentraten, specialiteiten, additieven en adviesdiensten.
Het hoofdkantoor van Nutrifarma bevindt zich in de deelstaat Santa Catarina terwijl de twee fabrieken in deelstaten Paraná en Rio Grande do Sul staan. De geografische spreiding maakt dat het bedrijf het immense zuiden kan bedienen. De fabrieken zijn nieuw en kunnen worden uitgebreid, aldus Agrifirm. Nutrifarma is opgericht in 1999 en is eigendom van Alfonso Corral, Evaristo Varela uit Spanje en Fernando Eluchans uit Argentinië.
“De overname van Nutrifarma is een belangrijke stap in de uitvoering van onze strategie die is gericht op focus en groei van onze kernactiviteiten”, zegt Ton Loman, topman van Agrifirm. “Onze specialiteitendivisie is een belangrijke pijler binnen Agrifirm. De kennis en producten van deze divisie leveren een belangrijke bijdrage aan verdere verbetering van de dierprestaties, diergezondheid en verduurzaming bij onze klanten.”

Nutrifarma heeft volgens Nu-science-directeur Patrick Keereman een strategie die gelijklopend is aan die van de Nuscience Group. “Het groeipad van Nutrifarma is vergelijkbaar met de onze. Het bedrijf is klaar om de volgende stap te zetten.” Maria Corral heeft de dagelijkse leiding.

Of registreer je om te kunnen reageren.