Home

Nieuws

Nieuwe fabriek Nuscience

Tianjin – Agrifirm-dochter Nuscience heeft dinsdag een nieuwe specialiteitenfabriek geopend in de Chinese havenstad Tianjin, zo'n 140 kilometer ten zuidoosten van Beijing.

De fabriek is volgens Agrifirm met de laatste technologie uitgerust en krijgt een productiecapaciteit van 10.000 ton per maand. De totale investeringssom bedraagt 100 miljoen yuan, omgerekend €14,8 miljoen.

"Met deze investering toont Nuscience duidelijk aan klaar te zijn voor een verdere, sterke groei in China", aldus Nuscience-CEO Patrick Keereman. "China is één van de belangrijkste markten voor Nuscience en de nieuwe fabriek zal de tweede grootste zijn binnen onze groep." De fabriek vervangt een oude, kleinere fabriek die Nuscience in het jaar 2000 verwierf ook in Tianjin.

Nuscience heeft nog een fabriek in het zuidoosten van China in Suzhou, en een handelskantoor in Shanghai. Nuscience wil snel uitbreiden en heeft inmiddels productievestigingen in België, Nederland, Spanje, Oekraïne, Hongarije, China, Servië en Brazilië. Waar moederbedrijf Agrifirm zich richt op mengvoer en akkerbouw- en tuinbouwbenodigdheden, richt Nuscience zich op premixen en concentraten voor de veehouderij.

Of registreer je om te kunnen reageren.