Home

Nieuws 2 reacties

Nederland wil banden met Myanmar verbeteren

Den Haag / Nay Pyi Daw - Staatssecretaris Sharon Dijksma van Economische Zaken is deze week met vijftien bedrijven op handelsmissie in het Aziatische Myanmar. Diverse agrarische bedrijven zijn vertegenwoordigd bij de missie, zoals zaaizaadbedrijf Rijk Zwaan en diervoederbedrijf De Heus.

De deelnemers van de missie zullen onder andere agrarische bedrijven bezoeken. Dijksma zal met haar Myanmarese collega onder meer een document tekenen over meer samenwerking op landbouwgebied. Dan gaat het om sectoren als tuinbouw, aardappelen, zaaizaad, zuivel, pluimvee en visserij. Het is onder meer de bedoeling dat de samenwerking tussen bedrijven en boerenorganisaties wordt uitgebreid. Experts van de Wageningen Universiteit zullen hun kennis over telen met goede zaden delen met lokale experts die vervolgens de boeren in Myanmar gaan trainen.

"Myanmar staat nog in de kinderschoenen als het gaat om de ontwikkeling van landbouw en het zorgen voor voedselzekerheid. Nederland kan daaraan een belangrijke bijdrage leveren door kennisoverdracht op agrarisch gebied. Bovendien zijn er veel kansen voor Nederlandse bedrijven", aldus Dijksma.

Nederland werkt de afgelopen jaren aan nauwere handelsbetrekkingen met Myanmar, het vroegere Birma. Zo was minister Lilianne Ploumen (Ontwikkelingssamenwerking en Buitenlandse Handel) eind 2013 ook al op handelsmissie in het land. Sinds anderhalf jaar is er een handelskantoor als officiële Nederlandse vertegenwoordiging. Er wordt vooral ingezet op bedrijven die zich bezighouden met landbouw en voedselzekerheid.

Laatste reacties

  • koestal

    Is dat land geen dictatuur ?

  • koestal

    Dijksma en Ploumen gaan daar pionieren ,kunnen ze ook eens helpen met allerlei regeltjes en afministratie voor die boeren,want dat vinden ze vast heel belangrijk

Of registreer je om te kunnen reageren.